RAZGOVARAĆU SA 10 EVROPSKIH LIDERA: Vučić o SB UN o KiM i rezoluciji o Srebrenci

Милица Шкорић
Milica Škorić

04. 04. 2024. u 11:50

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će 22. aprila Savet bezbednosti UN održati redovnu sednicu o Kosovu i Metohiji, a da će on o situaciji u našoj južnoj pokrajini razgovarati sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i još najmanje 10 evropskih lidera.

РАЗГОВАРАЋУ СА 10 ЕВРОПСКИХ ЛИДЕРА: Вучић о СБ УН о КиМ и резолуцији о Сребренци

Foto: Printskrin

- A onda 22. (aprila) imamo sednicu Saveta bezbednosti o Kosovu, koja je redovna sednica Saveta bezbednosti o KiM. Na UNMIK-ov predlog, izveštaj je vrlo loš, zato što ne oslikava stvarno stanje na terenu - istakao je Vučić na sednici Vlade Srbije.

Rekao je da njemu nije problem da ostane u Njujorku sve dok ne prođe ta sednica.

- Ako budem imao posla, ako budem imao sa kim da razgovaram, ako ne, vratiću se pa vi pošaljite nekog drugog. Ne volim da budem mnogo van zemlje - rekao je Vučić.

Vučić se osvrnuo na rezoluciju o Srebrenici, rekavši da je ona nepoštena.

- Zamislite da, recimo, ne postoji takav akt u Ujedinjenim nacijama koji bi rekao da je Nemačka počinila genocid u Drugom svetskom ratu. Ne postoji. Nikada nije izglasana - kazao je Vučić.

Predsednik je zatražio od članova Vlade da se više angažuju na spoljnopolitičkom planu i dodao da će on učiniti sve što je do njega, uključujući razgovore sa liderima afričkih zemalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (41)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?