"PO PITANJU DINARA NEMA NIKAKVOG DOGOVORA" Vučić: Nikakav problem, mučićemo se, ali nećete moći da kažete da je to dogovoreno

Tanjug

18. 03. 2024. u 14:26

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić rekao je danas, nakon ceremonije obeležavanja početka radova na izgradnji nove fabrike kompanije JFE Shoji Serbia, da po pitanju dinara na KiM nema nikakvog dogovora jer se od Srbije traži da ukine svoju valutu na svojoj teritoriji.

ПО ПИТАЊУ ДИНАРА НЕМА НИКАКВОГ ДОГОВОРА Вучић: Никакав проблем, мучићемо се, али нећете моћи да кажете да је то договорено

Foto: Tanjug

- Nemam nikakva očekivanja. Ono što sam ja govorio je nešto sa dalekosežnim posledicama i o tome ću u petak da govorim detaljnije. Nema po pitanju dinara nikakvog dogovora, vi tražite da se mi dogovorimo da ukinemo sopstvenu valutu na sopstvenoj teritoriji. Nećemo i ne možemo - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa Briselskim sporazumom i postojanju bilo kakvog pomaka kada je reč o statusu dinara na KiM.

Vučić je naveo da to mogu da urade Evropljani na silu, zajedno sa Prištinom, ali da će Srbija naći način kako da svom narodu dopremi novac.

- Nikakav problem, mučićemo se, mučiće se naš narod, ali nećete moći da kažete da je to dogovoreno - poručio je on.

Dodao je da to menja kompletnu igru u budućnosti.

- Čekam ih samo da vidim ovo oko Saveta Evrope, a tada će morati da se suoče sa tim što ću celom svetu da obelodanim kako i na koje sve načine su lagali i obmanjivali Srbiju i šta su sve radili protiv Srbije, ne ovi iz Prištine, već ovi zapadnjaci koji su se predstavili kao pošteni brokeri i pošteni posrednici - rekao je on.

BONUS VIDEO: DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Jedinstveni Egipatski Maldivi - Nikada povoljnije!