ORLIĆ: Odvratnom nasilju se mora stati na put

Novosti online

12. 03. 2024. u 19:12

VLADIMIR Orlić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, reagovao je saopštenjem na napad na aktivistkunju te stranke. Saopštenje prenosimo u celosti.

ОРЛИЋ: Одвратном насиљу се мора стати на пут

Foto: Printskrin

Nasilje i mržnja koje svesno raspiruju, a sada i nad ženama otvoreno primenjuju, divljaci i kukavice iz partija bivšeg režima - mora da se zaustavi. Fizički napadi na aktivistkinje Srpske napredne stranke, krive bezumnicima i političkim bednicima samo zato što ne kriju da vole svoju stranku i podržavaju svog predsednika Aleksandra Vučića, jesu crvena linija posle koje moraju da reaguju svi.

Nema izgovora za ćutanje političkih aktera, nevladinih organizacija, medija, zaštitnika ljudskih prava, poverenika i kojekakvih samostalnih organa, niti bilo koga drugog u Srbiji: odvratnom nasilju se mora stati na put pre nego što proguta sve oko sebe. Jasna osuda i jasna poruka da je nasilje nad bilo kim, a pogotovo nad ženama, apsolutno nedopustivo – sada je obaveza svakog.

Nema više pretvaranja, dodvoravanja licemerima koji se sami ogrću parolama „protiv nasilja“, dok u isto vreme kao svoju jedinu „politiku“ besomučno vode prljavu kampanju „opravdanog, prihvatljivog i poželjnog“ ubijanja, prebijanja, fizičkog ugrožavanja drugih ljudi – samo ako je ono usmereno na Aleksandra Vučića, njegovu porodicu, stranku kojoj on pripada, ili druge njene članove. Ta je odvratna mržnja naveliko počela da uzima svoj opasni danak i zato mora da bude zaustavljena hitno.

Oni koji u njoj i dalje svesno učestvuju, pravdaju je ili se osiono pretvaraju da je ignorišu, od siledžija i huligana u tajkunskim „medijima“ prave zvezde i heroje, treba da znaju: pristojne i odgovorne ljude, koji jesu ubedljiva većina u Srbiji, nikada neće moći da uplaše i nateraju da se povuku pred najgorima. Naprotiv: braniće, svi zajedno, još snažnije - sve žene, sve majke, ćerke, sestre, svu decu i svaku porodicu u ovoj zemlji, od onih koji bi Srbiju i ljude u njoj uništili da ne trepnu. To im narod nikada neće dozvoliti, Srbiju im u te prljave kandže ne damo.

Neka to, slobodno, shvate kao obećanje: cele Srpske napredne stranke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!