VUČIĆ NA PITANJE "NOVOSTI": Vidite o kakvim je lažovima reč i čime su spremni da se služe u Prištini

Милица Шкорић
Milica Škorić

14. 02. 2024. u 16:12

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je to što Priština i dalje ne pušta dinar na KiM pokazuje da su još jednom slagali međunarodnu zajednicu, jer su rekli da će suspendovati odluku o zabrani dinara, a da će Srbija nastaviti da brine o interesima srpskog naroda na KiM.

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ НОВОСТИ: Видите о каквим је лажовима реч и чиме су спремни да се служе у Приштини

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

Na pitanje "Novosti" da prokometariše to što Priština i dalje ne pušta britanskoj firmi Henderson da prevoze dinar na KiM, Vučić je rekao da se pokazalo da je bio u pravu na sednici Saveta bezbednosti.

- Ni do kakve suspenzije nije došlo. Oni su lagali svoje zapadne partnere da su suspendovali svoju odluku i da će da puštaju dinar. Te će da bude dva meseca, te tri, te ne znam šta. Oni ne puštaju dinar da više ulazi na KiM. U skladu sa tim ćemo reagovati i gledati kako da pomognemo našem narodu na KiM - rekao je Vučić.

Dodao je da to pokazuje o kakvim lažovima je reč i čime su u Prištini spremni da se služe.

- Videćemo kakva će biti reakcija onih koji su napravili prištinsku vlast i koji im pomažu da tu i takvu nakaradnu vlast održe. Čekaćemo i videćemo - rekao je Vučić.

Kako je rekao, Srbi na KiM treba da znaju da će Srbija voditi računa i naći rešenje.

- Ali nama sasvim jasno šta misle o srpskom narodu i šta im je krajnji cilj i namera prema srpskom narodu. U skladu sa tim, a čuvajući mir i slobodu, vodićemo računa o interesima naših građana - poručio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (59)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)