OVAKO AMERIKANCI PRAVDAJU NAORUŽAVANJE PRIŠTINE: Isporučili smo i Srbiji 66 "hamvija"

Novosti online

13. 02. 2024. u 09:18

KOMANDANT Nacionalne garde Ohaja, general-major Džon Haris izjavio je, odgovarajući na pitanje da li Srbiju treba da brine to što Amerika naoružava Prištinu raketama "džavelin", da se američka oprema može svuda pronaći i da su SAD nedavno Srbiji isporučile 66 lakih oklopnih hamvi vozila.

ОВАКО АМЕРИКАНЦИ ПРАВДАЈУ НАОРУЖАВАЊЕ ПРИШТИНЕ: Испоручили смо и Србији 66 хамвија

Foto: Profimedia

- Najvažnija stvar je da mi vojnici stojimo jedni uz druge i naše partnerstvo gradimo upravo na tome, a politiku ostavljamo političarima - rekao je Haris za Tanjug u Vašingtonu, gde je prisustvovao prijemu povodom Dana državnosti Srbije.

Dodao je da "sve dok svi radimo na izgradnji mira i saradnje, možemo da budemo optimistični".

- Poznajem u dušu ljude u Beogradu koji rade na ovim pitanjima, poznajem u dušu ljude u SAD koji stoje iza svog tog truda i saradnje, specijalni izaslanik Eskobar ulaže mnogo vremena i truda da obezbedi da naša deca imaju bezbedno mesto za život i mislim da je to najbitnija stvar - rekao je Haris.

Haris kaže da je položaj Srbije od velike važnosti jer je centar mnogih stvari, mesto koje je veoma bitno za SAD i ima veoma važnu ulogu u regionu. Na pitanje kako, posle 18 godina saradnje, ocenjuje Vojsku Srbije, Haris kaže da je to jedna od najposvećenijih vojski koje je ikada video.

Foto: Printscreen TV Pink

Govoreći o planovima za budućnost u saradnji sa Vojskom Srbije, Haris ističe da "nastavljamo dalje da pronalazimo nove kreativne načine za saradnju i razmenu naših vojnika, da gradimo prijateljstva i odnose na visokom i najvišem nivou između naših oružanih snaga i da nastavimo da se razumemo, učimo jedni od drugih, i radimo zajedno, a najvažnije - da gradimo poverenje između naših oružanih snaga i naših vojnika".

Haris je Srbiji povodom Dana državnosti poželeo "da svi u svetu razumeju srce srpskog naroda, lepotu srpske kulture i sjajan obrazovni sistem".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (5)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu