DIREKTORKA MMF POHVALILA SRBIJU: Georgijeva čestila na snažnom ekonomskom učinku u okviru programa koji podržava njena organizacija (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

12. 02. 2024. u 18:43

DIREKTORKA MMF-a, Kristina Georgijeva pohvalila je napredak Srbije na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić.

ДИРЕКТОРКА ММФ ПОХВАЛИЛА СРБИЈУ: Георгијева честила на снажном економском учинку у оквиру програма који подржава њена организација (ФОТО)

Foto: Instagram printskrin/anabrnabic

- Odličan sastanak sa direktorkom MMF-a @kristalina.georgieva . Istakla sam da očekujemo rast našeg BDP-a od 3,5 odsto, što će nam omogućiti dobru osnovu za nastavak rasta naše privrede. Razgovarali smo i o veštačkoj inteligenciji, s obzirom na to da će u budućnosti zemlje koje se bave njenim razvojem biti u značajnoj prednosti u odnosu na ostale.

Ohrabrujuće je čuti od gospođe Georgieve pohvale na račun naše fiskalne politike. Nastavićemo da radimo na sveukupnom razvoju naše ekonomije i jačanju životnog standarda svih naših građana, na stabilan i održiv način - poručila je Brnabić.

Direktorka MMF-a, Kristalina Georgijeva, takođe se oglasila na svom nalogu gde je podelila utiske sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

- Divno je sustići moju staru prijateljicu i balkansku ženu lidera

@SerbianPM at #WGS24. Čestila sam joj na snažnom ekonomskom učinku u okviru programa koji podržava MMF: oporavak rasta, opadanje inflacije i javnog duga, rezerve na vrhuncu svih vremena i priprema za veštačku inteligenciju - poručila je Georgijeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (48)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave