VUČIĆ SA MICOTAKISOM: Srećan sam što mogu da ugostim velikog prijatelja Srbije

Novosti online

12. 02. 2024. u 07:42

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa premijerom Grčke Kirjakisom Micotakisom koji je sinoć doputovao u Beograd i tom prilikom poručio da je srećan što može da ugosti velikog prijatelja Srbije.

ВУЧИЋ СА МИЦОТАКИСОМ: Срећан сам што могу да угостим великог пријатеља Србије

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić je objavio na Instagramu fotografiju sa grčkim premijerom ispred gola.

 - Ovaj gol iza premijera Micotakisa i mene je moj otac nabavio za malog Vukana. Kirjakos i ja smo se samo slikali sa loptom. Srećan što mogu da ugostim velikog prijatelja Srbije, ponosan i na naš lični odnos, verujem da ćemo večeras i sutra postići velike rezultate u unapređenju saradnje bratskih naroda, srpskog i grčkog - napisao je Vučić sinoć na Instagram nalogu ''Buducnostsrbijeav''.

Foto: Instagram printskrin/buducnostsrbijeav

 

Programom posete grčke delegacije predviđen je tet-a-tet sastanak Vučića i Micotakisa u 9.30 časova u Palati ''Srbija'', nakon čega će uslediti plenarni razgovori delegacija dve zemlje, predvođeni Vučićem i Micotakisom, najavila je pres-služba predsednika Srbije.

Predviđeno je da se predsednik Srbije i premijer Grčke obrate medijima u 10.35 časova.

U okviru posete grčke državno-privredne delegacije Srbiji, Privredna komora Srbije (PKS) će danas, uz podršku Ambasade Grčke u Srbiji, organizovati Srpsko-grčki poslovni forum i predstavljanje razvojnih projekata Srbije.

U uvodnom delu foruma, koji će se održati u Palati ''Srbija'', učesnicima će se obratiti predsednik Vućić i premijer Micotakis.

Obratiće se i potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali i zamenik ministra spoljnih poslova Grčke Konstantinos Fragojanis, saopšteno je iz PKS.

Ministri u Vladi Srbije će srpskim i grčkim privrednicima predstaviti ključne razvojne projekte Srbije u narednom periodu.

Vučić i Micotakis su početkom januara razgovarali telefonom i tom prilikom je predsednik Srbije zahvalio grčkom premijeru na tome što Grčka poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na doprinosu stabilnosti u regionu.

Dvojica zvaničnika su se saglasili da postoje svi uslovi da saradnja dve zemlje i u ovoj godini nastavi da jača u različitim oblastima, naglasivši mogućnosti koje pruža sektor energetike, a Micotakis je ponovio i podršku Grčke evropskom putu Srbije, uz nadu da će u ovoj godini napredak biti vidljiviji.

Tada su se dvojica zvaničnika dogovorili da se uskoro sastanu u Beogradu, kako bi detaljnije razgovarali o bilateralnim odnosima, regionalnoj situaciji i globalnim pitanjima.

Premijer Micotakis je izrazio veliko interesovanje za učešće Grčke na Ekspu 2027, saglasivši se sa predsednikom Vučićem da je ta specijalizovana svetska izložba velika prilika, ne samo za Srbiju, nego i za ceo region.

BONUS VIDEO:SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“: Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (63)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)