PLENARNA SEDNICA EVROPSKOG PARLAMENTA POČINJE DANAS: U četrvtak 8. februara glasanje o rezoluciji o izborima u Srbiji

M. St.

05. 02. 2024. u 16:15

EVROPSKI poslanici glasaće u četvrtak o rezoluciji o izborima u Srbiji, a plenarna sednica, kojom će, zaokružiti procenu situacije tokom glasanja 17. decembra, počinje danas.

ПЛЕНАРНА СЕДНИЦА ЕВРОПСКОГ ПАРЛАМЕНТА ПОЧИЊЕ ДАНАС: У четрвтак 8. фебруара гласање о резолуцији о изборима у Србији

Foto: Novossti

Kako se navodi u saopštenju EP, nekoliko lokalnih i međunarodnih organizacija za posmatranje izbora, uključujući poslanike EP, prijavilo je, kako se navodi, nepravilnosti tokom parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji 17. decembra.

Tokom debate na plenarnoj sednici 17. januara, poslanici Evropskog parlamenta pozvali su vlasti u Srbiji da prate izveštaje o nepravilnostima i da ih na odgovarajuci način istraže.

Tokom plenarne sednice, koja počinje danas i traje do 8. februara, evropski parlamentarci raspravljaće sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen o ishodu specijalnog samita Evropskog saveta 1. februara, tokom kojeg je odobren paket podrške Ukrajini od 50 milijardi evra, kao i o potrebi pružanja "nepokolebljive podrške EU Ukrajini.

Evropski poslanici će imati i debate o položaju poljoprivrednika i cenama njihovih proizvoda, navodnim pokušajima mešanja Rusije u demokratske procese u EU, kao i o porastu antisemitizma i mržnje prema muslimanima i drugim temama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)