KRASNIĆI I SELJIMI OSTAJU U PRITVORU: Sud u Hagu zaključio da moraju biti pod nadzorom jer postoji mogućnost uticaja na svedoke

S.S.R.

18. 01. 2024. u 17:11

SPECIJALIZOVANI sud za ratne zločine na Kosovu i Metohiji naložio je dalji pritvor za nekadašnje lidere tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija, koji su zajedno sa Hašimom Tačijem i Kadrijem Veseljijem optuženi za ratne i zločine protiv čovečnosti.

КРАСНИЋИ И СЕЉИМИ ОСТАЈУ У ПРИТВОРУ:  Суд у Хагу закључио да морају бити под надзором јер постоји могућност утицаја на сведоке

Jakup Krasnić, Foto Printskrin

- U slučaju obojice optuženih sudije su zaključile da i dalje postoji opasnost od ometanja postupka i izvršenja novih krivičnih dela protiv lica koja se smatraju protivnicima OVK, uključujući svedoke koji su već svedočili ili bi mogli da svedoče u ovom predmetu. Pretresni panel je ostao pri stavu da se ta opasnost može umanjiti isključivo primenom režima nadzora komunikacija kakav postoji u pritvorskom objektu Specijalizovanih veća - navodi se u odluci. 

Isti stav je zauzet nedavno i u slučaju Veseljija i Tačija. Sva četvorica su u pritvoru od novembra 2020. godine i sud je više puta isticao da je veliki problem na Kosovu i Metohiji zastrašivanje svedoka i nije prihvatio nijedan od zahteva za njihovo puštanje na privremenu slobodu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!