MI NISMO NIČIJI LUTAK NA KONOPČIĆIMA, MI SMO SLOBODNA DRŽAVA I SEDIMO NA NAŠOJ STOLICI: Vučević brutalno odgovorio Kamerunu

Novosti online

10. 01. 2024. u 17:35

MINISTAR odbrane Miloš Vučević reagovao je na izjavu ministra spoljnih poslova Velike Britanije, Dejvida Kameruna tokom posete Prištini, da će pomoći takozvanoj državi Kosovo da ga priznaju zemlje koje to još uvek nisu učinile.

МИ НИСМО НИЧИЈИ ЛУТАК НА КОНОПЧИЋИМА, МИ СМО СЛОБОДНА ДРЖАВА И СЕДИМО НА НАШОЈ СТОЛИЦИ: Вучевић брутално одговорио Камеруну

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

- Ne mislim da smo čuli nešto novo, ono što je ministar spoljnih poslova Ujedinjenog kraljevstva izrekao u Prištini nije odstupanje od njihovog odnosa prema KiM. Kamerun je ponovio agendu iz devedesetih. Na nama je da dobro razumemo okolnosti i geopolitiku i da učinimo sve što možemo da čuvamo mir. Srbi su najsnažniji atribut na KiM. To je naš stradalni narod. To će biti veoma izazovno. Imaćemo nastavak pritisaka od strane Kurtija i međunarodne zajednice- prokomentarisao je ministar Vučević izjavu Kameruna u emisiji "Fokus" na B92 i dodao:

- Mi nismo ničiji lutak na konopčićima koji povlači nevidiljiva ili vidljiva ruka. Mi smo slobodna i nezavisna država, sedimo na našoj stolici. Niti se odričemo prijateljstva sa Rusijom, Kinom i južnoameričkim državama. Pritisak na Srbiju će se nažalost nastaviti. Ponavljam, najveći izazov, u svakom smislu, je pitanje KiM i ono što se dešava oko BiH i rušenje Dejtonskog sporazuma.

BONUS VIDEO: VUČEVIĆ U PUNOJ ARENI - Srbija ne sme da stane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (38)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave