HRVATI NAPALI PREDSEDNIKA VUČIĆA I PATRIJARHA: Sraman tekst pun uvreda, uz Kurtijevu retoriku i paranoju od Velike Srbije

Novosti online

06. 12. 2023. u 07:00

HRVATSKI "Indeks", uoči izbora u Srbiji, objavio je sraman tekst pun uvreda protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i patrijarha Porfirija.

ХРВАТИ НАПАЛИ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА И ПАТРИЈАРХА: Сраман текст пун увреда, уз Куртијеву реторику и параноју од Велике Србије

Foto: Instagram

"Ratni huškači" i "kvaziintelektualci", "karialkaturni novinar", "karikature sui generis", "ideologija krvi i tla", "Putinov intimus", "Vučićeva marioneta", "ratni zločinac i ratni huškač"... Tom terminologijom autor teksta, u najgorem tabloidnom stilu lišenom svakog principa novinarske etike opisuje javne ličnosti u Srbiji sa čijim stavovima nije saglasan.

- Vučićev šljam sanja Veliku Srbiju. Porfirije tu igra prljavu ulogu - navodi se u naslovu sramnog teksta.

Osim toga, u tekstu se negira ugroženost srpskog naroda u regionu, iako je samo popis u Crnoj Gori odlagan milion puta zbog straha bivšeg režima Mila Đukanovića i stranih ambasadora da bi Srbi mogli postati većinski narod. "Indeks" kao da pokušava da ubedi javnost da Srbi u Hrvatskoj nisu bili žrtve genocida i etničkog čišćenja. 

Takođe, autor se drži i matrice premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija koji pokušava da Srbiju predstavi kao Rusiju, a sebe kao Vladimira Zelenskog. 

- Pre svega, treba istaći da su kreatori politike u Kremlju i Ruskoj pravoslavnoj crkvi ispravno ocenili da u nacionalističkoj vlasti u Beogradu i SPC imaju odličnog partnera za širenje svojih ideja versko-političkog karaktera, koji su suštinski podrivanje svega za šta se liberalna demokratija zalaže, a sa tim pre svega ideje univerzalnih ljudskih prava - navodi se u tekstu hrvatskog medija koji ruskog predsednika Vladimira Putina predstavlja kao nacističkog vođu Adolfa Hitlera (omiljenu ličnost u Hrvatskoj 1941. godine).

Osim Vučića, na meti je i patrijarh SPC Porfirije. Dok u Hrvatskoj veličaju Pavelićevog nadbiskupa Alojzija Stepnica i odlikuju generala Antu Gotovinu, autoru teksta u stvari smetaju izjave patrijarha Porfirija (i to iz oktobra) u kom pruža podršku građanima Crne Gore "da u svakoj prilici odlučno ispolje svoj identitet kao vernici SPC, govornici srpskog jezika i kao dični pripadnici srpskog naroda". Takođe, autor teksta navodi i da patrijarh "osim srpskog govori izvesno hrvatski, crnogorski, bošnjački, možda i nemački jezik", ali ne objašnjava kako se na hrvatskom, crnogorskom ili bošnjačkom jeziku kaže "glup".

U tekstu, autor pokušava da vređa i ministra finansija Sinišu Malog, lidera PS Aleksandra Vulina i arhineprijatelja svih ustaša u Hrvatskoj i širom sveta - predsednika SRS dr Vojislava Šešelja, ali i novinare Milomira Marića i akademika Matiju Bećkovića, a sve stavljajući u kontekst predstojećih izbora. 

Dok god raspinju Vučića, znam da nam je dobro krenulo

Podsetimo šta je vladika bihaćko-hercegovački Sergije o napadima na predsednika Vučića napisao u autorskom tekstu 14. decembra 2020. godine:

- Dok god raspinju Aleksandra Vučića, znam da nam je dobro krenulo, da nam ide, da smo tu gde jesmo. Kad ućute, znaću da nije kako treba, da nestajemo i da nas neće biti. Vučićevo raspeće je naše vaskrsenje!

Takođe, valja podsetiti da na reči slavnog srpskog pesnika Jovana Dučića:

- Hrvati su najhrabriji narod na svetu ne zato što se ničega ne boje, nego zato što se ničega ne stide!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (80)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)