RAZGOVOR O PROJEKTIMA OD OBOSTRANOG INTERESA: Vučić sa predsednikom italijanske regije Lombardija (FOTO)

Novosti onlajn

05. 12. 2023. u 10:59

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom italijanske regije Lombardija Atiliom Fontanom.

РАЗГОВОР О ПРОЈЕКТИМА ОД ОБОСТРАНОГ ИНТЕРЕСА: Вучић са председником италијанске регије Ломбардија (ФОТО)

Foto: Instagram

- Izuzetno srdačan i sadržajan razgovor sa @fontanaufficiale o svim bitnim pitanjima naše bilteralne i ekonomske saradnje. Tema je bilo mnogo, ne samo zbog toga što je Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Lombardije na prostoru Zapadnog Balkana, već i zbog brojnih mogućnosti za nove velike investicije koje se otvaraju u našoj zemlji.

Izrazio sam posebno zadovoljstvo zbog toga što se Inovacioni forum Srbija – Italija: „Sklapanje poslova radi inovacija“ održava baš u Beogradu, sa ciljem proširenja saradnje u oblasti visokih tehnologija u kojima Srbija snažno napreduje.

Takođe, razgovarali smo i o razmeni iskustava u oblasti infrastrukture, razvoja istraživačkih centara i univerziteta, kao i o novim projektima od obostranog interesa za koje bi italijanski investitori mogli da budu zainteresovani, a koji bi našoj zemlji doneli veliki broj novih radnih mesta.

Svakako, iskoristili smo priliku da porazgovaramo i o fudbalu, kao i o tome ko je dobio težu grupu na Evropskom prvenstvu 2024. godine. Ovo je bila jedina tema oko koje se nismo u potpunosti saglasili - napisano je na zvaničnom Instagram nalogu predsednika. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (77)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo