POKUŠAJ PRIŠTINE BIĆE OSUJEĆEN: Snažna poruka ambasadorke Srbije pri Unesku Tamare Rastovac Siamašvili

Eventualni pokušaji tzv. Kosova da postane članica Organizacije Ujedinjenih nacija za nauku, obrazovanje i kulturu (Unesko), čak i kada bi se dogodili, sada su unapred osujećeni i osuđeni na neuspeh, ne samo zbog toga što Srbija u ovoj svetskoj instituciji ima većinu na svojoj strani, već i zbog toga što je naša zemlja upravo reizabrana u Izvršni savet ove važne organizacije.

ПОКУШАЈ ПРИШТИНЕ БИЋЕ ОСУЈЕЋЕН: Снажна порука амбасадорке Србије при Унеску Тамаре Растовац Сиамашвили

Foto: Goran Čvorović

- Izabrani smo treći put uzastopno, a posebno treba imati u vidu da smo dobili apsolutno najveći broj glasova u našoj izbornoj grupi – istakla je za "Novosti" ambasadorka Srbije pri Unesku Tamara Rastovac Siamašvili.

Ovaj rezultat je uspeh neumornog rada ambasadorke i celog našeg tima pri ovoj organizaciji.

- To je, pre svega, potvrda ugleda koji Srbija uživa – kaže Siamašvili.

Pored nas su, ističe ambasadorka, u Izvršni savet izabrani još i Češka, Slovačka i Albanija, ali nisu uspeli Ruska Federacija i Uzbekistan.

Srbija sada ostaje u ovom telu bar još naredne dve godine.

- To je izuzetno važno, s obzirom na to da je reč o organu koji suštinski definiše politiku Uneska – naglašava Taramra Rastovac. -  Izvršni savet priprema i Generalnu konferenciju Uneska, što je nama izuzetno važno.

Članstvo Srbije u Izvršnom savetu je veoma značajno i u slučaju nekog eventualnog budućeg kosovskog zahteva i eventualnog nastojanja Prištine da uđe u ovu organizaciju, iako  poslednjih godina nisu ni pokšavali, svesni da neće imati uspeha.

- To pitanje bi uvek trebalo da ide preko Izvršnog saveta – naglasila je Rastovac Siamašvili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo