SRBIJA OSUDILA UPAD HAMASA, ALI REKLA I DA JE PROTIV UBIJANJA CIVILA: Vučić o sukobu na Bliskom istoku

Novosti onlajn

10. 11. 2023. u 20:36

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras u Parizu, gde učestvuje na mirovnom forumu, da je Srbija na početku sukoba između Izraela i Palestine jasno osudila upad Hamasa, ali i jasno stavila do znanja da je protiv ubijanja civila i medicinskog osoblja.

СРБИЈА ОСУДИЛА УПАД ХАМАСА, АЛИ РЕКЛА И ДА ЈЕ ПРОТИВ УБИЈАЊА ЦИВИЛА: Вучић о сукобу на Блиском истоку

Foto: Tanjug/AP

Vučić je, odgovarajući na pitanje RTS-a o tome da li je neko na forumu ponudio ideju ili rešenje za izlazak iz sukoba, rekao je da ne misli da takvo rešenje u ovom trenutku iko može da ponudi.

– Morate da imate saglasnost obe strane, a to je nemoguće – rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je Izrael do sada imao punu podršku SAD, ali da se to sada polako menja zbog javnog mnjenja u Americi.

– Dobrim delom zbog događaja, ali dobrim delom zbog delovanja na društvenim mrežama, gde je potpuna dominacija pro-palestinskih poruka. Dakle, i evropski političari, pa i američki političari, moraće polako da se okreću u tom smeru. Mi smo jasno osudili teroristički upad Hamasa. Na početku smo jasno rekli da smo protiv ubijanja civila i medicinskog osoblja. Nama su prijatelji i jedni i drugi i čuvaćemo prijateljstvo i sa jednim i drugima – rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: VUČIĆ O HOVENIJEROVIM IZJAVAMA - Ako je nešto u skladu sa ustavom tzv. Kosova, a što smo pregovarali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!