PREMIJERKA NIJE ZABORAVILA DUŠANA: Priču o mladom Obrenoviću večeras je čuo ceo svet

Novosti online

23. 10. 2023. u 22:29

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić ukazala je, između ostalog, na sednici Saveta bezbednosti UN i na teror koji od Prištine trpi mladić Dušan Obrenović.

ПРЕМИЈЕРКА НИЈЕ ЗАБОРАВИЛА ДУШАНА: Причу о младом Обреновићу вечерас је чуо цео свет

Printscreen/Facebook

- Priština drži u zatvoru ljude poput Dušana Obrenovića. Obrenović je, kako se jasno vidi na video snimku, mirno protestovao protiv nasilja, ali to, kao i dokazi koji su usledili, nisu sprečili njegovo hapšenje, nakon čega je brutalno maltretiran i pretučen. Ostao je u pritvoru do danas - rekla je Ana Brnabić u Njujorku.

Ove reči premijerke Srbije, predstavnica lažne države Vjosa Osmani nije demantovala u svom govoru.

Foto: Printskrin

Inače, Obrenović je uhapšen sa Radošem Petrovićem iako postoje video dokazi da nisu učestvovali u sukobu sa vojnicima KFOR-a već da su uvučeni u njihov kordon i predati tzv. kosovskoj policiji.

Foto: Radio KiM

Obrenović koji je prvobitno bio u pritvoru u Gnjilanu brutalno je pretučen od strane pripadnika tzv. kosovske policije prilikom hapšenja a posle jednomesečnog pritvora prebačen je u zatvor Visokog rizika u Podujevu. O teškim telesnim povredama koje je ovaj mladić zadobio od strane pripadnika tzv. kosovske policije svedočio je i oficir za vezu Beograda u Prištini Dejan Pavićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!