"ZNAŠ LI KAD JE SOKOLOVIĆ SLAO ABIDAGU DA RADI MOST" Vučić se prisetio Andrića - Uvek su gledali da do Bosne ne postoji veza, pravili rovove

Novosti onlajn

14. 10. 2023. u 10:14

AUTO-PUT u punom profilu Ruma-Šabac dužine 24,6 kilometara danas se svečano otvara, a otvaranju, pored mnogobrojnih ministara i premijerke Ane Brnabić, otvaranju prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ЗНАШ ЛИ КАД ЈЕ СОКОЛОВИЋ СЛАО АБИДАГУ ДА РАДИ МОСТ Вучић се присетио Андрића - Увек су гледали да до Босне не постоји веза, правили ровове

Foto: Novosti

- Bićemo najbolje povezani sa Bosnom, sa Republikom Srpskom, ni sa jednom zemljom nećemo imati toliko veza - rekao je u jednom momentu prilikom objašnjavanja kako napreduju radovi i šta je sve planirano, ministar Goran Vesić. 

Vučić se onda prisetio dela našeg nobelovca Ive Andrića. 

- Znaš li kad je Mehmed Paša Sokolović slao Abidagu da radi most, nije bilo mostova na Drini, sve se skupljalo, sva trgovina na jedno mesto. Uvek su gledali da između Bosne i Srbije ne postoji nikakva veza, i nikakvi mostovi, nego da prave rovove, i pre Kalaja i posle toga - rekao je Vučić podsećajući na roman "Na Drini Ćuprija".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (102)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu