"PONAŠA SE NA NEOPROSTIV NAČIN": Montgomeri - Kurti uništava odnos sa SAD i odbacuje saradnju

Novosti online

23. 09. 2023. u 10:25

NEKADAŠNjI ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Vilijam Montgomeri ocenio je da se kosovski premijer Aljbin Kurti ponaša na neoprostiv način i uništava odnose sa SAD i dodao da je svim liderima na Zapadu pitanje Kosova primarni problem.

ПОНАША СЕ НА НЕОПРОСТИВ НАЧИН: Монтгомери - Курти уништава однос са САД и одбацује сарадњу

Jutjub/Printskrin/RTS

Montgomeri je u intervjuu za Kosovo Onlajn dodao i da SAD i EU trenutno nemaju nove ideje ili novi pristup dijalogu i rešavanju nastale situacije, a da bez će bez novog pristupa napredak biti teško ostvariv.

Na pitanje o tome kako gleda na na dalji razvoj dijaloga u sadašnjem formatu, shodno tome da je na sastanku u Briselu, Kurti odbio predloge EU, Montgomeri je istakao da se lider samoproglašenog Kosova ponaša na "način koji je neoprostiv".

- Da budem veoma iskren, Sjedinjene Američke Države su, ne uzimajući u obzir i zaobilazeći UN, napravile veliki korak da pomognu kosovskim Albancima. Veliki korak. Od tada smo radili zajedno, u veoma dobrim odnosima. Kosovski premijer odbacuje tu saradnju. On uništava naš odnos i ponaša se na način koji je neoprostiv. Svim liderima na Zapadu je pitanje Kosova primarni problem. On ne čini nikakvu uslugu kosovskim Albancima, jer, kao što sam rekao, imali smo dobar odnos, a on ide ka tome da ga uništi - istakao je nekadašnji ambasador SAD u Srbiji.

BONUS VIDEO: OVI PODACI NAJBOLjE GOVORE: Šolakovi mediji danima iznose neistine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)