VUČIĆ: Svi oni što su počinili agresiju protiv Srbije, danas drže pridike o teritorijalnom integritetu Ukrajine

Novosti online

21. 09. 2023. u 18:17

PREDSEDNIK Srbije, Aleksandar Vučić je tokom svom obraćanja na Genralnoj skupštini UN pomenuo i situaciju o ratu u Ukrajini, te dvostrukim aršinima kada je reč o odnosu prema teritorijalnom intergitetu Srbije.

ВУЧИЋ: Сви они што су починили агресију против Србије, данас држе придике о територијалном интегритету Украјине

Foto: Printskrin

- Svi oni koji su počinili agresiju protiv Republike Srbije, danas drže pridike o teritorijalnim integritetu Ukrajine, kao da mi ne podržavamo integritet Ukrajine, a podržavamo ga i podržavaćemo ga, jer mi svoje principe i politiku ne menjamo, bez obzira na viševekovno tradicionalno prijateljstvo sa Ruskom Federacijom. Nama je svako nasilje isto, obrisano svako kršenje Povelje UN isto, bez obzira na snagu sile koja ga vrši ili neminovno slične izgovore koje daje za svoje protivpravno i nemoralno ponašanje - istakao je predsenik.

Dodao je i to da kada se pomene ova tema, obično od moćnika dođe odgovor da se "ne vraćamo u prošlost".

- Ali, kada ih pitamo o teritorijalnom integritetu Republike Srbije i onome što su uradili mojoj zemlji, odgovor je onaj koji ste svi vi predstavnici malih zemalja u svetu čuli bezbroj puta- ne vraćajte se u prošlost, gledajte u budućnost, jer to je jedini način da vaša zemlja ostvari napredak. O teritorijalnom integritetu i Ukrajine i Srbije, i svake druge zemlje, stoga svi mi ostali imamo prava da sa ovog podijuma govorimo makar malo više nego što oni imaju - zaključio je predsednik.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE: Ovako je izgledala poseta Vučića Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (149)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)