"ČETVRT VEKA IH JE TRAŽILA I SAD IM SE PRIDRUŽILA U NEBESKOM CARSTVU" Petković se oglasio nakon smrti Slobodanke Krstić (FOTO)

Novosti Onlajn

21. 09. 2023. u 15:15

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković oglasio se povodom smrti Slobodanke Krstić, majke čiji su sinovi stradali od ruke UČK-a, ali čije kosti ona nikada nije dobila.

ЧЕТВРТ ВЕКА ИХ ЈЕ ТРАЖИЛА И САД ИМ СЕ ПРИДРУЖИЛА У НЕБЕСКОМ ЦАРСТВУ Петковић се огласио након смрти Слободанке Крстић (ФОТО)

FOTO: Privatna arhiva

- Napustila nas je Slobodanka Krstić, majka kojoj je teroristička UČK 24. juna 1998. godine kidnapovala i potom brutalno ubila sinove Miodraga i Milovana. Krenula su tog kobnog dana braća od Beograda put Rečana kraj Suve reke gde im je dom, ali kući nikada majci, ocu, deci i suprugama nisu stigli.

Oteti su i brutalno likvidirani. Majka Slobodanka svoj život je posvetila potrazi za svojim sinovima, a umrla je ne saznavši gde su im kosti, da bi bar mogla da ih sahrani i oplače. Četvrt veka ih je tražila i sada se pridružila svojim sokolovima u carstvu nebeskom. Danas smo je ispratili na večni počinak. Slava im!

Država Srbija neće odustati od potrage za telima Miodraga i Milovana, ali ni od potrage za preostalim nestalim i kidnapovanim Srbima kako bi porodice našle svoj mir - napisao je Petković na svom zvaničnom Fejsbuk profilu.

Podsetimo, Slobodnka je preminula nakon 25 godina bezuspešnog čekanja i pokušavanja da sazna zašto su kidnapovani, ni krivi, ni dužni, njeni sinovi Miodrag i Milovan.

BONUS VIDEO: DOŠLI NA PREVARU - Pogledajte kako je juče uhapšen Srbin u Prilužju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)