SRBI NA KiM SVE TEŽE ŽIVE: Kurtiju je san da protera naš narod, on je iracionalan čovek

Novosti online

10. 08. 2023. u 23:19

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govori večeras u emisiji Ćirilica o svim najvažnijim temama u zemlji.

СРБИ НА КиМ СВЕ ТЕЖЕ ЖИВЕ: Куртију је сан да протера наш народ, он је ирационалан човек

Foto: D. Milovanović

Predsednik je istakao da je situacija na KiM teška, i da Srbe hapse svakog dana.

- I za to postoji nečija dozvola, ali neću da nagađam o tome. Sa druge strane, vi imate posla sa jednim iracionalnim čovekom, koji ne želi mir, i kome je životni san da protera Srbe i ujedini Kosovo i Albaniju. I da postane novi Enver Hodža. To ugrožava mir i stabilnost, Srbi sve teže žive. I nadam se da ćemo u naredna dva ili tri meseca barem sačuvati nešto na ovom nivou, da se situacija barem neće pogoršavati - kaže on.

Vučić ističe da sankcija protiv Kurtija nema, dok ima sankcija protiv Milana Radojičića i Aleksandra Vulina.

- Jel su Kurtiju uveli sankcije, ili su samo u pitanju sugestije. Progonjeni su Srbi, ranjeni su Srbi, sankcionisani su samo Srbi. U BiH su krivi samo Srbi. Pa jel vi mislite da je to moguće. U Beogradu im je kriv neko zato što oni smatraju da je rusofil. I neko ko je jednom reklamirao neki paradajz na Jovanjici, sada navodno ima veze sa drogom. Slušam gluposti ovih koji ne znaju šta će sa sobom. Neko će da istražuje po arhivama, i ne postoji ništa slično. Dobili smo samo nemušte odgovore od Amerikanaca po pitanju sankcija. Objavljeno je preko 20.000 tekstova gde sa Jovanjicom povezuju mog brata i mene, a nemamo veze sa time - kaže predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (93)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom