"NAŠA POLITIKA JE SAMOSTALNA, NEZAVISNA SRBIJA" Predsednik poručio - "Neću da dozvolim da Srbija upadne u vrtlog ludila i jednih i drugih"

Novosti onlajn

03. 08. 2023. u 21:22

PREDSEDNIK Srbije izjavio je večeras da je politika Srbije - samostalna, nezavisna Srbija koja teži evropskom putu, ali ne ruši tradicionalna prijateljstva, kao i da joj niko drugi neće određivati politiku.

НАША ПОЛИТИКА ЈЕ САМОСТАЛНА, НЕЗАВИСНА СРБИЈА Председник поручио - Нећу да дозволим да Србија упадне у вртлог лудила и једних и других

Foto: Printscreen/Jutjub

- Politika Srbije i politika koju ću da vodim dok sam predsednik Srbije do 2027. godine je samostalna nezavisna Srbija, koja ima svoje spoljnopolitičke ciljeve i koja je na evropskom putu, ali koja neće da ruši tradicionalna prijateljstva, ma ko šta tražio od medijskih poslenika ili na bilo koji drugi način jer hoćemo da čuvamo Srbiju - rekao je on za RTS tokom posete Republici Srpskoj.

Kako je rekao, cilj je i da se sačuvaju prilike za Srbiju zbog čega se raduje odlasku u Kinu na "pojas i put" i potpisivanju raznih ugovora, 38 sporazuma u oktobru.

- E to je politika Srbije i niko drugi je neće određivati. To što oni vide svuda rusku propagandu, pa da vam otktrijem kako se vodi propaganda protiv nas - kažu na Telegramu neki 'Zeleni medved', a vi mislite neki Rusi i da su proruski orjentisani, a onda vam je svaka druga, treća vest protiv Vučića. Kada proverimo odakle su shvatimo da to dolazi iz jedne susedne države koja je članica NATO i pod uticajem nekih drugih to radi sa ciljem da odvoji deo stanovništva koji je rodoljubivo i patriotski orjentisan od države Srbije i okrene ih ne bi li izvela revoluciju, jer se zna da će da vlada potrčko Zapada, a ne neko ko je za Ruse - rekao je predsednik.

Na pitanje o kojoj je državi reč on je kazao da se radi o "južnom susedu Srbije" koji mnogo voli i zaklinje se u NATO.

- Uskoro ćemo o tome da govorimo malo više da vidite kakvim se sve trikovima služe. Izloženi smo svim hibridnim trikovima. Morate da imate ludilo i sa jedne i sa druge strane. Neću da dozvolim da Srbija upadne u vrtlog ludila i jednih i drugih. Koliko god mogu, super, udarajte imate po kome a Srbija će da čuva svoju nezaavoisnost i slobodu koju ceni više od svega, suverenitet i da pomaže svom narodu - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (90)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao