KFOR DEMANTOVAO OPTUŽBE BRITANSKE POSLANICE: Nema dokaza o švercu oružja u pravoslavne crkve na KiM

Novosti online

05. 07. 2023. u 09:23

NE POSTOJE dokazi o navodnom švercu oružja u pravoslavne crkve koji se obavljao preko administrativne linije između Kosova i Metohije i Srbije, rečeno je za Kosovo onlajn iz misije Kfora.

КФОР ДЕМАНТОВАО ОПТУЖБЕ БРИТАНСКЕ ПОСЛАНИЦЕ: Нема доказа о шверцу оружја у православне цркве на КиМ

Foto: NATO-led peacekeepers, KFOR Press Office via AP

Iz Kfora su naveli da se događaj koji je juče pomenula poslanica i predsednica Odbora za spoljnu politiku britanskog parlamenta Ališa Kerns odnosi na 2022. godinu, kada je Kraljevski fusilijski bataljon bio angažovan na severu KiM kao podrška misiji Kfora.

- Navodno ilegalno prisustvo oružja prijavljeno je štabu Kfora, ali nakon dalje istrage kako bi se pronašla potvrda za to, nisu se pojavili dokazi o tome šta je prijavljeno. Ne postoje dokazi o navodnom švercu koji se vršio preko administrativne granične linije između Kosova i Srbije u pravoslavne crkve kolima hitne pomoći - naveli su iz Kfora.

Istakli su i da ova vrsta aktivnosti pripada vladavini prava, koja je u nadležnosti bezbednosnih organizacija tzv. Kosova.

Kerns je juče optužila Srpsku pravoslavnu crkvu da učestvuje u švercovanju oružja iz Srbije na Kosovo i Metohiju. Ona je u govoru na zasedanju parlamenta Velike Britanije, navela da se oružje iz Srbije švercuje kolima hitne pomoći i onda istovaruje u pravoslavne crkve.

(Kosovo Online)

BONUS VIDEO: SRPKINjA PORUČILA KURTIJEVOJ POLICIJI - "Nećeš da me teraš iz moje kuće, evo hapsite me"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave