"NOVOSTI" SA SRBIMA ISPRED OPŠTINE ZVEČAN Već 36 dana mirno protestuju: Iako sve čine da nas proteraju, ne idemo nikuda, ostajemo ovde

D. Z.

03. 07. 2023. u 16:22

IAKO je krajnji cilj terorisanja kojem smo izloženi od strane prištinskih vlasti da odemo odavde, odnosno iako režim Aljbina Kurtija želi da nas protera , jednostavno ne idemo nikuda. Ostajemo ovde jer nam je ovde sve što imamo, porodice, kuće, stanovi, grobovi, imanja... Jednostavno ovde je sve naše.

НОВОСТИ СА СРБИМА ИСПРЕД ОПШТИНЕ ЗВЕЧАН Већ 36 дана мирно протестују: Иако све чине да нас протерају, не идемо никуда, остајемо овде

foto d.z.

Ovako suštinski govore žitelji Zvečana koji i danas trideset i šesti dan zaredom protestuju mirno ispred opštinske zgrade protiv torture koju nad Srbima sa severa Kosova i Metohije sprovodi pomenuti režim iz Prištine.

I dok ističu da se osećaju napeto i dok neizvesnost visi u vazduhu pogotovu zbog najnovijih pretnji iz Prištine, a koja je pretočena u izjavi Aljbina Kurtija da su "identifikovana 45 lica kao pripandiici Civilne zaštite i navodne brigade sever", koje je vlast u Prištini jendostrano proglasila terorističkim i na meti za nova hapšenja, okupljeni građani ponavljaju da pripandici Civilne zaštite nisu teroristi već radnici ove organizaicje koja pomaže ljudima u nevolji.

- I na takav način vlasti u Prištini vrše zamenu teza, a na šta na žalost niko od međunarodne zajednice ne reaguje. Jer, zapravo teroristi su pripadnici tzv. kosovske specijalne policije koji pucaju na naše sugrađane, hapse ih, a čak i tuku našu decu -pričaju nam revoltirnai građani Zvečana koji ne odustaju od mirnog demokratskog protesta.

Inače, posle odluke da Civilnu zaštitu i virtuelnu brigadu sever proglasi terorističkim organizacijama, Aljbin Kurti je danas, kako su preneli prištinski mediji na albanskom jeziku izjavio da je "identigikovano 45 lica koja su pripandici Civilne zaštite".

Tu izjavu okupljeni građani na mirnom protestu tumače kao najavom novih hapšenja Srba od strane prištinskih vlasti i opominju da je krajnje vreme da međunaordna zajednica reaguje na jednostrane i nerazumne poteze prištinskih vlasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (92)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)