VUČIĆ: Poletno-sletna pista najveće ulaganje u aerodrom Nikola Tesla od izgradnje

Novosti online

07. 06. 2023. u 11:59

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je puštanje nove piste jedno od najvećih ulaganja u aerodrom Nikola Tesla od njegove izgradnje.

ВУЧИЋ: Полетно-слетна писта највеће улагање у аеродром Никола Тесла од изградње

Foto: Printskrin

"Jedna od pet najboljih stvari koje smo uradili je koncesioni ugovor. Sada se ponosimo našim aerodromom", rekao je Vučić prilikom obilaska nove poletno-sletne piste na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" koja se danas otvara.

Vučića je sa tehničkim specifikacijama piste upoznao generalni direktor beogradskog aerodroma Fransoa Berizo.

"Drugi smo po stopi porasta broja turista u Evropi. A to su jako važne stvari za naš budžet i našu zemlju", naveo je Vučić.

Vučić je rekao da će nakon remonta postojeće piste kapacitet aerodroma sa šest miliona putnika biti povećan na 14 miliona putnika. On je istakao i da je avio-kompanija Er Srbija mudro poslovala i da je trenutno na njihovom računu 200 miliona evra i da je to veliki uspeh i najbolji rezultat do sada.

Istakao je da su letovi Er Srbije do SAD veoma popularni i da iako let Beograd-Čikago u prve dve godine neće donositi profit, na duže staze će se isplatiti. Nova pista je jedna od najvećih investicija na beogradskom aerodromu i zameniće postojeću, koja će uskoro biti rekonstruisana. Kada se završi njena rekonstrukcija, umetnuta poletno-sletna staza postaće paralelna rulna staza i služiće kao pista po potrebi, u slučaju da glavna ne može da se koristi.

Očekuje se da kompletna rekonstrukcija nove piste bude završena u prvoj polovini 2024. godine, nakon čega će novoizgrađena pista ostati u upotrebi kao paralelna rulna staza i kao alternativna pista u slučaju potrebe. Otvaranju piste prisustvuju i generalni direktor beogradskog aerodroma Fransoa Berizo, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (197)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada