"RAZUMEM DA STE LAGALI I DA I DALJE LAŽETE": Premijerka Brnabić odgovorila na tvrdnje Marinike Tepić

Novosti online

07. 06. 2023. u 10:43

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić na Tviteru je odgovorila na tvrdnje potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić o povlačenju Predloga zakona o upravljanju preduzećima u državnom vlasništvu.

РАЗУМЕМ ДА СТЕ ЛАГАЛИ И ДА И ДАЉЕ ЛАЖЕТЕ: Премијерка Брнабић одговорила на тврдње Маринике Тепић

Foto: Tanjug/Zoran Žestić/Slobodan Miljević

Marinika Tepić je istakla da je traženo da se povuče predlog tog zakona zato što se njime navodno predviđa privatizacija nacionalnih parkova i javnih preduzeća.

Premijerka je taksativno odgovorila na sve tvrdnje.

- Razumem da ste lagali i da i dalje lažete. Laž br.1 - donosimo ovaj zakon kako bismo prodali nacionalne parkove. Odgovor: Nije moguće prodati nac. parkove jer Zakon o javnoj svojini jasno kaže da prirodna bogatstva i dobra u opštoj upotrebi mogu biti isključivo u javnoj svojini - napisala je premijerka.

Ona je potom odgovorila i na tvrdnju o privatizaciji javnih preduzeća.

- Laž br. 2 - donosimo ovaj zakon kako bismo omogućili prodaju JP. Odgovor: Da je neko hteo da privatizuje JP, mogao je to da uradi i do sada - Zakonom o privatizaciji propisano da predmet privatizacije mogu biti i JP. Ili ne znate zakone ili namerno govorite neistinu.

Premijerka je potom istakla da s obzirom na to da su ove neistine uznemirile javnost, kao odgovorna vlast koja nema šta da krije, a na inicijativu predsednika Vučića, ovaj predlog zakona je povučen na još jedan krug konsultacija.

- Ovaj zakon je odličan i potreban - zaključila je Ana Brnabić.

BONUS VIDEO: PREMIJERKU UPOREDILI SA NACISTIMA - Zbog ovoga dela iz emisije "Junaci doba zlog" je kažnjen N1

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (74)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna