DŽON KIRBI: Gradonačelnici da rade na alternativnim lokacijama, ukloniti policijske snage

Novosti online

01. 06. 2023. u 00:04

PORTPAROL Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Džon Kirbi izjavio je da Amerika ostaje pri svom stavu da premijer Aljbin Kurti i Vlada Kosova moraju da obezbede da izabrani gradonačelnici u opštinama na severu obavljaju svoje dužnosti sa alternativnih lokacija, kao i da uklone policijske snage iz blizine zgrada opština, preneo je RTV21.

ЏОН КИРБИ: Градоначелници да раде на алтернативним локацијама, уклонити полицијске снаге

Foto Tanjug/AP

Na pitanje u vezi sa Kurtijevom ocenom sa GLOBSEC foruma u Bratislavi, da je odluka SAD o sankcijama Kosovu "preterana", Kirbi je rekao da nije čuo izjavu kosovskog premijera, ali da i dalje stoje reakcije američkih zvaničnika.

-Nisam video njegove komentare, ali ću ponoviti našu reakciju da sve strane moraju hitno da preduzmu mere za deeskalaciju, rekao je Kirbi.

Ponovio je da SAD najoštrije osuđuju jučerašnje napade na trupe Kfora.

-Napadi u kojima je povređeno nekoliko pripadnika mirovnih snaga su apsolutno neprihvatljivi. Premijer Kurti i Vlada Kosova moraju da obezbede da izabrani gradonačelnici obavljaju svoje dužnosti sa alternativnih lokacija van opštinskih zgrada i da uklone policijske snage iz blizine, rekao je Kirbi.

On je naveo i da SAD žele da vide deeskalaciju situacije i prestanak nasilja.

-Ovo je naša reakcija. Teško je misliti da je ovo na bilo koji način preterano, rekao je portparol američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

kosovo-online.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

PATRIJARH PAVLE BIO DUHOVIT: Šta je rekao čoveku koji je tvrdio da mu se ukazala Bogorodica - a tek anegdota sa pijancem