DRECUN O SASTANKU U BRISELU: Bisljimijevo ponašanje nije samo provokacija, već dogovorena politika da se dijalog obesmisli

M.St.

16. 05. 2023. u 13:45

PREDSEDNIK skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je da Bisljimijevo ponašanje nije samo njegova provokacija, već pre dogovorena politika i plan kako da se dijalog Beograda i Prištine obesmisli.

ДРЕЦУН О САСТАНКУ У БРИСЕЛУ: Бисљимијево понашање није само провокација, већ договорена политика да се дијалог обесмисли

Foto: Tanjug

- To je ismejavanje druge strane i čitavog procesa i liči na plan za koji Priština ima podršku nekih zemalja Kvinte. Kurti minira dijalog i uvodi ga u stanje kliničke smrti, gde svakog trenutka možete da izađete iz tog stanja, ali i da se dugoročno zadržite u njemu. Ovde imamo s jedne strane, pokušaj da se izbegne formiranje ZSO u skladu sa sporazumima iz 2013. i 2015. godine i da se u političku igru uvede sasvim nova priča, a to je da Priština definiše kako će izgledati ZSO i da nas nateraju da ponovo uđemo u pregovore o samoj suštini o tome kako će ZSO izgledati, koje će joj biti nadležnosti biti.

Drecun je naveo da se nezvanično, u diplomatskim krugovima govorilo da se priprema predlog evropskih posrednika da u jednom trenutku okupe stručnjake sa naše i prištinske strane i da ih "zatvore u nekoj vili", a da bi Rim bio domaćin skupa, kako bi tamo pregovarali:

- Pregovarali bi sve dok se ne dogovore, a onda bi se organizovala donatorska konferencija, recimo u julu, gde bi se prikupila neka sredstva čija bi se primena odložila do trenutka kada se postigne sporazum u skladu sa EU predlogom. Priština ide ovim putem da obesmisli dijalog i pokaže kako je nemoguće postići dogovor oko ZSO, a onda se EU pojavljuje sa spasonosnim predlogom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu