VUČIĆ: Nemojte da sanjate da ćete uništiti i proterati Srbe sa KiM

Novosti Onlajn

28. 04. 2023. u 12:53

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je njegova poruka i pre i nakon 2. maja, kada je u Briselu zakazan nastavak pregovora sa Prištinom, da ne sanjaju da će uspeti u namerama da proteraju Srbe.

ВУЧИЋ: Немојте да сањате да ћете уништити и протерати Србе са КиМ

Foto: Printskrin/Jutjub/Tanjug

- Poručujemo im pre 2. maja, a to će se nastaviti i nakon toga: nemojte ni da sanjate da ćete uspeti u svojim namerama da proterate ili uništite Srbe u bilo kojem delu Kosova i Metohije ni bilo gde drugde. U tom slučaju znaćemo šta nam je posao - rekao je Vučić u Sokobanji.

On je dodao da smo promenili smer kretanja zemlje, jer smo pokazali da sami, svojim radom, možemo da izvučemo zemlju iz krize.

Vučić je napomenuo da su poslednjih dana krenuli pritisci da Srbija ne bude neutralna, jer je jedna od retkih zemalja koja ima svoju politiku – nezavisnu i slobodarsku.

- Kao vrhovni komandant vam garantujem, Srbija neće ni u NATO ni u bilo koji vojni blok - rekao je Vučić.

On je kazao da ne može da pređe preko izbora ovog naroda, da gleda u budućnost i zato poziva na to da i sa onima koji su nas napali 1999. imamo najbliže i najbolje moguće odnose, ali da neke linije moraju da postoje.

- A to je linija ljubavi prema Srbiji, linija slobode koju nikada i nikome ne smemo da prepustimo, zato će Srbija samu sebe da čuva, da brani svoje nebo, da brani svoju zemlju i da brani svoje ljude - poručio je Vučić.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ U SOKOBANjI - Intoniranje himne "Bože pravde"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (162)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove