"ZLATNA SABLJA 2023" Jedinice Kfora do zuba naoružane kod Vučitrna (FOTO)

Novosti online

14. 04. 2023. u 19:38

JEDINICE Kfora održale su danas vojnu vežbu "Zlatna sablja 2023" u kampu Novo Selo kod Vučitrna u okviru testiranja i spremnosti za brzo raspoređivanje snaga u slučaju potencijalno kriznog scenarija, navodi se u saopštenju Kfora.

ЗЛАТНА САБЉА 2023 Јединице Кфора до зуба наоружане код Вучитрна (ФОТО)

Foto: Printskrin

Kako se navodi u saopštenju vežba je bila sprovedena da se testiraju procedure između različitih multinacionalnih jedinica koje čine "kosovske snage", spremne da odgovore na različite situacije.

Dalje se navodi da su u vežbi učestvovali timovi za kontrolu nereda, uz sredstva za uklanjanje barikada i eksplozivnih naprava, zajedno u bliskoj saradnji sa jedinicama Euleksa.

- Kroz jedan ovakav trening, Kfor održava visok nivo spremnosti svojih jedinica u koordinacionim merama između komandanata na različitim nivoima. Na teritoriji Kosova kontigent Kfor deluje u skladu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine, sa ciljem da osigura bezbedno i sigurno okruženje, kao i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu (i Metohiji) - piše u saopštenju.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

RUSIJA će analizirati ograničenja koja je Poljska uvela na kretanje ruskih diplomata na njenoj teritoriji i preduzeti uzvratne mere, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

27. 05. 2024. u 18:27

Komentari (3)

DVE DRŽAVE SAMO ŠTO NISU ZARATILE TOKOM SEDNICE U UN: Skandalozno je da imaju saosećanja samo prema ljudima u Srebrenici