VELIČANJE ZLOČINCA U SRCU EU: Hrvatska poslanica ponosna "potvrdom svetosti" Stepinca (FOTO)

V. N.

21. 03. 2023. u 21:19

SKANDALOZNA konferencija o liku i delu kardinala Alojzija Stepinca, u režiji evroposlanice Željane Zovko održana je danas u Evropskom parlamentu.

ВЕЛИЧАЊЕ ЗЛОЧИНЦА У СРЦУ ЕУ: Хрватска посланица поносна потврдом светости Степинца (ФОТО)

Foto: Jutjub/MINA/Vikipedija

Uprkos protesnom pismu koju je diplomatska misija Srbije pri EU uputula organizatorima, skup nije otkazan.

Hrvatska poslanica pohvalila se da je događaj uspešno završen i istakla da joj je "čast što je njime uspela da doprinese rasvetljavanju istine koja potvrđuje svetost blaženog Stepinca".

U protesnom pismu naše diplomatske misije izraženo je duboko žaljenje zbog "posebnog isticanja lika i dela Stepinca u prostorijama EP, imajući u vidu da je reč o istorijskoj figuri koja u "Srbiji otvara bolna poglavlja iz prošlosti".

Iako do njegove kanonizacije nije došlo, a ova tema je na neko vreme "skinuta" sa dnevnog reda Vatikana, nije predstavljalo prepreku evroparlamentarcima da održe skup u čast ozgloglašenog kardinala "zaslužnog za prisilno prevođenje u katoličku veru i ignorisanje masovnih ubistava Srba u logorima, biće govora u superlativu i to u srcu".

BONUS VIDEO: KAKO IZGLEDA HAŠKA PRAVDA - Srbima deset vekova robije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (4)

AMERI GLEDAJU I NE VERUJU: Nikola Jokić ih je opet sve zapanjio