VUČIĆ: ZSO može da se formira samo na osnovu četiri potpisana dokumenta

Tanjug

17. 03. 2023. u 16:57

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Zajednica srpskih opstina može da se formira samo na osnovu četiri dokumenta koja su potpisana, a to su dokumenti o upravljačkom timu, principima, implemenatacioni i osnovni, odnosno prvi sporazum.

ВУЧИЋ: ЗСО може да се формира само на основу четири потписана документа

Foto: D.Z.

"Sva četiri su potpisana i njihov sadržaj mora da bude ispunjen. A njihove fantazmagorije o danskim, švedskim i drugim modelima, nisam naročito zainteresovan, zainteresovan sam za ono što je potpisano da bude ispunjeno", rekao je Vučić u Inđiji odgovarajući na pitanje novinara povodom predloga 15 evropskih modela za formiranje ZSO koje spominje Aljbin Kurti i da li je Upravljački tim dao Miroslavu Lajčaku ovlašćenje da to može da predlaže.

Vučić je naveo i da ne misli da je Lajčak to na taj način rekao, jer ga je za to pitao, ali je naveo i da bez obzira na to šta neko proučava i da li želi da obesmisli, ZSO mora da ide u skladu sa onim što je potpisano.

On je ocenio i da ako neko traži dovoljan razlog da bi se Srbija za nešto okrivila to će uvek naći i dodao: "Nisu vam potrebni neki novi modeli, nemojte da se mučite da izmišljate ono što nema veze sa istinom".

Vučić je dodao i da pozicija Srbije njie idelana, jer je to "njihovo čedo i oni moraju da ga ljuljaju i čuvaju".

Rekao je da je Srbija uvek u težoj poziciji, a oni koji podržavaju integritet Srbije imaju svoje probleme.

"Tako da smo ostali između čekića i nakovnja, ali izvući ćemo Srbiju na dovoljno pametan i mudar način i moći ćemo da se ponosimo ovakvim kompanijama i u budćnosti, jer i njihov uspeh, uvek uspeh Sbrije", rekao je predsednik u Inđiji tokom posete Sremskom okrugu.

Sutra sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra ujutru, tokom njegovog boravka u Ohridu, biti održana sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Vučić je tokom obilaska novog objekta PU "Poletarac“, objekat "Kockica 2" u Rumi, rekao svom saradniku da zove ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da sazove sednicu Biroa. 

"Nešto su ovi zabrinuti, šta im je, ne znam ni sam", rekao je Vučić u jednom trenutku tokom obilaska objekta zajedno sa novinarima.

Tokom obilaska, Vučić je na telefonu video obaveštenje da su sudije Međunarodnog krivičnog suda u Hagu izdale nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina povodom zločina u Ukrajini.  

Kako je naveo, sumnja se na pravpravni transfer ukrajinske dece u Rusiju i protivpravni transport ljudi iz Ukrajine u Rusiju.

  "Ode svet, samo da mi ne odemo za njim. Taman sam mislio da  ima lepih vesti. Samo da izbegnemo i da ne ide sve po našoj glavi", rekao je Vučić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (82)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana