POLICIJA PANTIĆU USMENO SAOPŠTILA DA OSTAJE U PRITVORU: Advokat uhapšenog Srbina - Takav slučaj još nisam imao

Novosti Onlajn

09. 03. 2023. u 19:58

DEJANU Pantiću produžena je mera kućnog pritvora za još dva meseca, izjavio je njegov branilac Ljubomir Pantović, ističući da je u tom slučaju stvorena jedna neobična pravna situacija jer niti su Dejan Pantić, niti Pantović kao njegov branilac, do sada dobili rešenje o produženju kućnog pritvora, što je jedini mogući pravni način na koji se pritvor određuje, odnosno produžava.

ПОЛИЦИЈА ПАНТИЋУ УСМЕНО САОПШТИЛА ДА ОСТАЈЕ У ПРИТВОРУ: Адвокат ухапшеног Србина - Такав случај још нисам имао

Foto: Novosti

Pantović kaže da ni on nji njegov branjenik nisu dobili pismenu odluku rešenja suda, kao i da mu je Dejan javio da je kod njega jutros u 9 časova došla patrola policije koja mu je pokazala rešenje na albanskom jeziku.

- Dejan mi je javio da je jutros u 9 sati kod njega u stan došla patrola policije koja inače kontroliše njegovo prisustvo u kući svakodnevno i pokazala mu primerak rešenja. Njemu su rekli da je to rešenje o produženju pritvora na albanskom jeziku, samo prvu stranicu su mu pokazali, gde je markerom bio podvučen datum 9. maj, kao dan do kada je produžen pritvor. Onda su to rešenje odneli sa sobom, a njemu su rekli da će naknadno da dobije to rešenje na srpskom jeziku - ispričao je Pantović.

Kako kaže, moguće je da u toku dana stigne to rešenje, a Pantiću prethodno određeni kućni pritvor ističe večeras u ponoć.

Ali, kako dodaje, ako se desi da nova odluka ne dođe na adresu, onda je stvorena neverovatna situacija na štetu Dejana Pantića.

- Njemu se usmeno kaže da je i dalje u kućnom pritvoru, a nema pisane odluke o tome, koja je jedini način na koji se kućni pritvor produžava. Videćemo šta će da se desi danas popodne i uveče, ali ja prvi put u karijeri ovako nešto vidim, a radim u advokaturi 28 godina - naglasio je advokat.

Kako kaže, jedini moguć sledeći korak je da kada to rešenje dođe u nekom momentu, a moguće je da će biti u toku dana, da izjavi žalbu na to rešenje. 

U toj žalbi Pantović kaže da će napisati da zakonski nije dozvoljeno da policija usmeno kaže pritvoreniku 'ti si još uvek u pritvoru', da mu pokaže neki papir, a da mu se ne uruči pismena odluka o tome.

- U žalbi ću potencirati taj detalj i ukoliko se desi da rešenje na primer stigne sutra tražiću da Apelacioni sud konstatuje da je kućni pritvor Dejanu Pantiću prestao da važi na današnji dan 9. marta, jer ako rešenje ne stigne do isteka kućnog pritvora on se smatra ukinutim. Jedina je mogućnost da se koristi to pravno sredstvo - žalba, ali ta žalba ide u Apelacioni sud u Prištini tako da sve sam vam rekao - zaključuje Pantović. 

BONUS VIDEO: PODRŠKA UHAPŠENOM SLAĐANU TRAJKOVIĆU - Održan protestni skup u Kosovskoj Mitrovici

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!