JEVTIĆ: Za Srbe na Kosovu Zajednica srpskih opština životno pitanje

Novosti onlajn

27. 02. 2023. u 20:03

POTPREDSEDNIK Srpske liste Dalibor Jevtić izjavio je večeras da Srbi sa Kosova sa pažnjom prate sve što se danas dešava u Briselu i da su sigurni da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sa delegacijom Beograda, kao i uvek do sada, zaštititi, pre svega, život i opstanak Srba na Kosovu, za šta je važna Zajednica srpskih opština.

ЈЕВТИЋ: За Србе на Косову Заједница српских општина животно питање

Jevtić

- Znamo da današnji sastanak nije nimalo lak, ali naša vera je rezultat svega što smo deceniju unazad iskusili, a to je da je sve što je predsednik Vučić uradio, na kraju dalo rezultata. Svi Srbi sa Kosova i Metohije sa pažnjom prate sve što se događa u Briselu i rezultate razgovora - rekao je Jevtić za TV Pink.

On je rekao da javnost mora da razume koliko je za Srbe na Kosovu važna ZSO.

- Koliko god to neko predstavljao kao političko pitanje, za nas to nije političko, već životno pitanje, jer smo u situaciji, od kad je Aljbin Kurti na vlasti, konstatnog prisustva specijalnih policijskih jedinica u Štrpcu, na severu KiM i u drugim sredinama. Zatvoren je privremeni organ politčkom odlukom, privoreni ljudi bez razloga i dokaza - rekao je Jevtić.

Upravo je zato važno da Srbi imaju instituciju kao što je ZSO, kako bi mogli kroz tu Zajednicu da zaštite živote, opstanak, obrazovanje, zdravstvo, da brinu o ekonomskom razvoju, naveo je Jevtić.

On je ocenio da je sramotno kada opozicija u Beogradu negativno govori o ZSO i kada se, kaže, čuju takvi tonovi protiv onoga što bi Srbima Kosovu trebalo da omogući opstanak.

- Briselskim sporazumom o ZSO smo sačuvali mir. Vučić je, očuvanjem mira omogućio da se Srbija ekonomski ravzija kao država, i sigurno će, oni koji su loše govorili o Briselskom sporazumu, videti da je Vučić imao viziju, znanje, razumevanje trenutka u kojem se nalazimo i okolnosti u kojima živimo, kako bi uzimajući sve to u obzir, dobneo najbolju moguću odluku. Zato Srbi najviše veruju Vučiću - rekao je Jevtić.

BONUS VIDEO: OTIMAJU NAM DEDOVINU, A VREBAJU I SNAJPERIMA - Srbi kod Leposavića odlučni u nameri da odbrane svoje

(Kosovo online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (12)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove