BLINKEN O EVROATLANTSKIM INTEGRACIJAMA LAŽNE DRŽAVE: Amerika ne krije da hoće da uvuče tzv. Kosovo u EU i NATO

Novosti online

17. 02. 2023. u 11:15

DRŽAVNI sekretar SAD Entoni Blinken naglasio je, u čestitki povodom 15. godišnjice jednostranog proglašenja nezavisnosti tzv. Kosova, da normalizacija odnosa sa Srbijom, usredsređena na "međusobno priznanje", ostaje suštinska za jačanje bezbednosti i stabilnosti.

БЛИНКЕН О ЕВРОАТЛАНТСКИМ ИНТЕГРАЦИЈАМА ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Америка не крије да хоће да увуче тзв. Косово у ЕУ и НАТО

Foto: EPA

- Radujem se nastavku saradnje na našim zajedničkim prioritetima za jačanje bezbednosti i stabilnosti na Kosovu (i Metohiji) i Zapadnom Balkanu. Normalizacija odnosa sa Srbijom (Beogradom), usredsređena na eventualno obostrano priznanje, ostaje suštinska za ovo. Sporazum koji je nedavno predložen u okviru Dijaloga kome posreduje EU ima našu snažnu podršku i značajno će unaprediti vašu zemlju ka većoj regionalnoj stabilnosti i evropskim i evroatlantskim integracijama - istakao je on.

On je duboko zahvalan lažnoj državi što je "velikodušno ugostilo preseljene Avganistance" i što je osudila rusku vojnu operaciju u Ukrajini.

Trajno partnerstvo između Sjedinjenih Država i tzv. Kosova je ukorenjeno, naglasio je, u "međusobnom razumevanju, vrednostima i prijateljstvu između ljudi".

- Želim vam mirnu i uspešnu godinu koja je pred nama - zaključio je Blinken.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost