NAKON PISANJA NOVOSTI - OTKAZAN KONTROVERZNI KONCERT U BEOGRADU: Ništa od dronova za Zelenskog

Novosti online

11. 02. 2023. u 22:39

NAKON pisanja "Novosti" otkazan je koncert koji je sutra u Domu omladine u Beogradu trebalo da održi "Ljapis Trubeckoj", beloruska pank-rok grupa koju predvodi kontroverzni umetnik Sergej Mihalok.

НАКОН ПИСАЊА НОВОСТИ - ОТКАЗАН КОНТРОВЕРЗНИ КОНЦЕРТ У БЕОГРАДУ: Ништа од дронова за Зеленског

Foto Tanjug/AP

Rođen u Drezdenu, Mihalok je autor i nezvanične himne krvavih protesta na Majdanu "Vojnici svetlosti" i otvoreni "borac za ukrajinske interese". Prvobitni spot za ovu pesmu zamenjen je prizorima nereda na Majdanu. Ova pesma ima nekoliko verzija, u jednoj su uz stih refrena "Raduj se, čekiću u jakoj ruci" prikazani ukrajinski vojnici dok sa zoljama na ramenima igraju na poljani, a u drugoj se pojavljuje i Zelenski pod punom ratnom opremom na frontu.

Upravo zbog svojih "zasluga" na Majdanu, Mihaloku je početkom 2015. odobren boravak u Ukrajini, a kasnije je dobio i njihovo državljanstvo.

Foto printskrin

Na društvenim mrežama mesecima unazad reklamira "dobrotvornu turneju" benda "Ljapis Trubeckoj" navodeći da su sva sredstva prikupljena na koncertima usmerena za "humanitarnu pomoć" u vidu oružja:

 - Vaša karta će postati donacija za automobil za Oružane snage ili dron. A kad dođe Pobeda - vaša donacija biće ulaznica za veliki koncert u Palati sportova u Kijevu - poziva Mihalok svoje pristalice.

Njegov otkazani beogradski koncert bio je prvobitno najavljen u jednom klubu, a potom je bio prebačen prebačen u Dom omladine. Organizaciju koncerta pomagala je Anastasija Murdžinskaja iz nevladine organizacije "Čini dobro", čija je agenda oslonjena na akcije usmerene protiv specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (34)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici