"OČEKUJE NAS NAJTEŽI PERIOD OD DRUGOG SVETSKOG RATA:" Vučić o nastavku rata - "Ovo je bilo skoro ništa u odnosu na ono što nam sledi"

Novosti onlajn

10. 02. 2023. u 21:32

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostuje u emisiji "Prva tema" na TV Prva. Predsednik je komentarisao rat u Ukrajini.

ОЧЕКУЈЕ НАС НАЈТЕЖИ ПЕРИОД ОД ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА: Вучић о наставку рата  - Ово је било скоро ништа у односу на оно што нам следи

Foto AP

Predsednik je rekao da nam predstoji najveća kriza u svetu koju smo videli od Drugog svetskog rata.

- Ovo je bilo skoro ništa u odnosu na ono što nam sledi. Skoro pa ništa je nekih 300.000 ubijenih, proteranih i izbeglih 10 miliona ljudi. Pričam i o mrtvim Rusima, Ukrajincima, ali i stranim plaćenicima. Nije to mnogo, ovo je tek početak, znam da nam sledi velika eskalacija, i ja se nadam da neki ljudi razumeju da nam eskalacija nije potrebna. U narednih 5 ili 6 meseci slede najteži sukobi - kazao je on.

Vučić kaže da će se to odraziti na nas tako što će pritisci na Srbiju po pitanju sankcija Rusiji biti neuporedivo jači.

- Biće strahovito snažni pritisci i oko KiM. U ovom trenutku više nije jasno ko pobeđuje u Ukrajini. Pre pet meseci činilo se da Zapad pobećuje. Danas to više nije tako jasno. Danas je Politiko objavio: "Da li je moguće da Putin pobedi".

- Gubili su Rusi male ratove, u Centralnoj Aziji, ali u velikim sukobima, protiv Napoleona i Hitlera na primer nisu nikada. Ruskog jedinstva na početku nije bilo, sada je potpuna unisonost u ruskom narodu, posebno posle slanja nemačkih tenkova. Opet, Šolc to nije mogao da izbegne. Pokušao je, ali ne može - rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (97)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)