VELIKI PLANOVI ZA NIŠ: Predsednik Vučić najavio povećanje budžeta za grad i nova ulaganja

Novosti Onlajn

09. 02. 2023. u 13:40

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na konferenciji za medije da se građani Niša sa pravom pitaju kada će u tom gradu biti izgrađena gradska bolnica, pored toga što u tom gradu već postoji velelepni Klinički centar.

ВЕЛИКИ ПЛАНОВИ ЗА НИШ: Председник Вучић најавио повећање буџета за град и нова улагања

Foto: Novosti

- Ona je potrebna kako u Klinički centar ne bi išao neko ko je iščašio ruku ili ga boli zub, već da za to ima gradsku bolnicu, ako sam dobro razumeo stručnjake, neki međustepen, da se ne bi opterećivali kapaciteti Kliničkog centra - rekao je Vučić.

On je dodao da je potrebno u međuvremenu izgraditi i klinički centar u Kragujevcu, i u Vojvodini.

- Imamo velike planove i oko ginekološko-akušerske klinike u Višegradskoj u Beogradu, kao i oko onkološke klinike za koju se zalaže ministarka Danica Grujičić, jer u Srbiji ljudi procentualno mnogo umiru od raka. Znamo za problem bolnice, biće više odgovora uskoro - naveo je predsednik. Upitan na koje investicije je mislila premijerka Ana Brnabić kada je najavila osam velikih investicija za grad Niš, predsednik je rekao da će biti dve velike investicije, ali da Brnabićeva ima bolji ''pregled'' od njega.

- Ja sam u Nišu otvorio već sedam fabrika i biće ih još, već je proširen Naučno-tehnološki park, radićemo na rekonstrukciji tornja na aerodromu u Nišu, pošto nam je cilj da razvijemo Niš kao avio-centar. Uskoro otvaramo novu deonicu auto-puta, do Toplice i tog, kako ga ja zovem, višnjarskog kraja, do Prokuplja, pa potom deonice do Kuršumlije i Merdara. Radimo i na obilaznici oko Niša, kako ne bi bilo više problema sa prugom u centru, radi infrastrukture i bezbednosti, ali i izmeštanja iz centra - kazao je Vučić.

On je dodao da su u toku radovi na auto-putu ka Sofiji i da će on biti gotov za oko godinu i po dana.

- Tako ćemo imati auto-put sve do Istanbula, i Plovdiva, to će ozbiljno podići Niš, privući će i mnogo investitora. Očekujem dobre vesti za Niš, ali je potrebno da povećamo i budžet grada. Novi Sad nije mnogo veći od Niša ali ima daleko veći budžet, tako da moramo mnogo više da ulažemo u Niš - zaključio je Vučić.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK SRBIJE U KURŠUMLIJSKOJ BANjI Vučić prisustvuje otvaranju rekonstruisanog hotela

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (133)

VUČIĆ DANAS NA VOJNOJ VEŽBI: Predsednik prisustvuje taktičkoj vežbi Vihor 2024 na poligonu „Pešter“