PETKOVIĆ O IZJAVI VJOSE OSMANI: Nastoji da ponovo raspali balkansko bure baruta

D. Z.

25. 01. 2023. u 13:15

VJOSA Osmani može da pokušava da nedovoljno informisanoj zapadnoj javnosti prodaje bajke o Srbima kao pretnji, ali u političkim i diplomatskim krugovima je veoma dobro prepoznato ko svakodnevno nastoji da ponovo raspali balkansko bure barut.

ПЕТКОВИЋ О ИЗЈАВИ ВЈОСЕ ОСМАНИ: Настоји да поново распали балканско буре барута

Iz Prištine najavljuju veća izdvajanja za "vojsku" / Foto AP

Vjosa Osmani može da pokušava da nedovoljno informisanoj zapadnoj javnosti prodaje bajke o Srbima kao pretnji, ali u političkim i diplomatskim krugovima je veoma dobro prepoznato ko svakodnevno nastoji da ponovo raspali balkansko bure baruta.

Besramna je laž da predsednik Srbije i Srbi na Kosovu i Metohiji na bilo koji način destabiliziju prilike na terenu, jer činjenice govore upravo suprotno - da su jedina pretnja miru ekstremisti koji, inspirisani Kurtijevom šovinističkom politikom, gotovo svakodnevno napadaju i zastrašuju srpski narod.

Navodi se između ostalog u saopštenju za javnost Petra Petkovića, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, povodom izjave predsednice tzv. Kosova Vjose Osmani da Srbi na Kosovu i Metohiji posle rata nisu imali problema, odnosno da je bilo incidenata ali da njihov broj opada kao i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić podržava bande na „severu Kosova i Metohije“.

Vučić - dosledan čuvar stabilnosti regiona

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, kao iskren i dosledan čuvar stabilnosti regiona, prirodno opsesivna meta za napade ratnohuškačkog režima Aljbina Kurtija. Priština se najviše plaši mira, jer u miru se topi tolerancija za Kurtijevu politiku rušenja dijaloga i nastojanja da se za probleme na Kosovu i Metohiji nađe diplomatsko i kompromisno rešenje - ističe direktor Petković i dodaje da se samo od početka godine dogodilo deset napada na Srbe na Kosovu i Metohiji, uključujući i napade iz vatrenog oružja na decu i goloruke civile, što potpuno razgolićuje laži Vjose Osmani o navodnom smanjenju broja etnički motivisanih incidenata.

- Istina je zapravo da na delu imamo eksploziju nasilja kakvo nije viđeno godinama unazad, i to svedoči o paničnoj potrebi Prištine da Srbiju uvuče u sukobe sa NATO-om, kako bi onda imala izgovor za nastavak neispunjavanja obaveza preuzetih Briselskim sporazumom. Aljbin Kurti i njegovi advokati poput Vjose Osmani su spremni čak i da izazovu sukobe širih razmera, samo da ne bi morali da ispune obaveze koje se tiču formiranja Zajednice srpskih opština, ali agresivna i ratoborna priroda Kurtijeve politike ne može se kamuflirati dezinformacijama i neosnovanim napadima na Srbiju i njenog predsednika - zaključuje se u saopštenju za javnost direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

KAKO JE ĆIRO BLAŽEVIĆ GOVORIO O NOVAKU: Đoković? Ja ga obožavam, on je najveći sportista na planeti! (VIDEO)