KURTI STVARA DODATNE TENZIJE: Srpska lista reagovala na odluku o eksproprijaciji zemljišta u Leposaviću

D. Z.

17. 01. 2023. u 14:08

SRPSKA lista saopštila je danas da i pored visokih tenzija Aljbin Kurti ne prestaje sa jednostranim potezima koje stvaraju dodatne tenzije i koje su izvor novih nestabilnosti na severu Kosova i Metohije.

КУРТИ СТВАРА ДОДАТНЕ ТЕНЗИЈЕ: Српска листа реаговала на одлуку о експропријацији земљишта у Лепосавићу

Foto: Novosti

Iz ove liste su povodom odluke tzv Vlade Kosova o eksproprijaciji zemljišta na području opštine Leposavić i to za potrebe kosovske policije, ocenili da se odlukom o otimanju imovine u opštini Leposavić Priština direktno meša u unutrašnji život srpskih opština i nastoji da pravnim nasiljem izazove reakciju srpskog naroda koji je poučen ranijim iskustvom svestan da ova odluka ide na štetu našeg naroda.

Iz Srpske liste ističu da i pored jasno izražene namere Srba da sačuvaju mir i daju svoj doprinos smirivanju tenzija Aljbin Kurti svakodnevno izaziva nove probleme i pogoršava ionako krhku situaciju.

- Svesni da je njegovo delovanje usmereno na izazivanje kriza, zahtevamo od međunarodnih predstavnika da zaustave Kurtija na vreme i ne dozvole ugrožavanje krhkog mira na ovim prostorima. Svako dalje delovanje protiv interesa srpskog naroda bez reakcije međunarodnih predstavnika će poslati poruku da oni podržavaju njegovu politiku progona srpskog naroda i izazivanja sukoba na šta niko od nas neće pristati- navode iz SRpske liste.

Oni poručuju Kurtiju da srpski narod neće dozvoliti realizaciju aktivnosti koje imaju za cilj nastavak militarizacije severa, okupaciju srpskih opština i povećanje prisustva njegovih specijalnih ili nekih drugih jedinica na severu Kosova i Metohije jer je, kako naglašavaju, njihovo prisustvo mesecima izvor problema, ujedno i nelegalno i protivno interesima žitelja ovog područja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost