VUČIĆ UGOSTIO DECU IZ SLOVENIJE: Moliću se i danas i sutra za mir i opstanak našeg naroda (VIDEO)

Tanjug

06. 01. 2023. u 09:19

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je danas na Badnji dan decu srpske nacionalnosti iz Slovenije, koja borave u poseti Beogradu povodom Božićnih praznika.

ВУЧИЋ УГОСТИО ДЕЦУ ИЗ СЛОВЕНИЈЕ: Молићу се и данас и сутра за мир и опстанак нашег народа (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

- Bez obzira da li su iz Zvornika, Beograda ili sa KiM otišli u Sloveniju, nikada se nisu stideli svog srpskog imena i prezimena. Pozivam svo srpstvo na božićnu i duhovnu sabornost, moliću se i danas i sutra za mir i opstanak našeg naroda - kazao je Vučić.

Foto: Tanjug

- Daću sve od sebe da naša deca na KiM imaju mir, da mogu da uče škole kao i vi i da razmišljaju o svojoj budućnosti. Verujem da je važno da vas zamolim da čuvate svoj jezik i ćiriličko pismo, da brinete o svom narodu kako u Sloveniji tako i u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i na KiM i na svakom drugom mestu. Želim da u ljubavi i slozi provedete Božić - rekao je predsednik.

Foto: Tanjug

On je patrijarhu i svim vernicima i sprskom narodu čestitao Badnji dan.

- Nadam se i moliću se za to da nam Božić donese mir i blagostanje i da Srbi jednaput u svojoj istoriji izbegnu veliko stradanje koje nismo uspeli da izbednemo u Balkanskim ratovima, Prvom i Drugom svetskom ratu, kao ni u ratovima devedesetih godina i u NATO  agresiji na Srbiju 1999. I da sačuvamo svoju zemlju i našu decu i da gradimo mirnu budućnost. Srećan Badnji dan, Hristos se rodi - poručio je Vučić.

Foto: Tanjug

Deca iz Slovenije poručila su predsedniku da vole da da uče srpski, ćirilicu i istoriju.

Predsednik je na poklon dobio "portret Republike Srbije" od dece, koja su se zahvalila na gostoprimstvu i pozvala Vučića da bude njihov gost.

Deci su potom uručeni paketići.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (102)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)