MUDROST SRBIJE JE NAORUŽANA Vučelić: Zahtev da se skinu barikade Srba na KiM predstavlja raskid sa najvišim aktom Saveta bezbednosti

Novosti online

28. 12. 2022. u 09:13

GLAVNI i odgovorni urednik "Večernjih novosti" Milorad Vučelić bio je gost jutarnjeg programa TV "Pink" u kom je govorio o aktuelnim temama, pravljenju crnih lista, licemerju, dvostrukim aršinima, situaciji na Kosovu i Metohiji, zabrani patrijarhu Porfiriju da uđe na KiM.

МУДРОСТ СРБИЈЕ ЈЕ НАОРУЖАНА Вучелић: Захтев да се скину барикаде Срба на КиМ представља раскид са највишим актом Савета безбедности

Foto: Printskrin

Povodom pravljenja crnih lista, licemerja, dvostrukih aršina, Milorad Vučelić, glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti" gost je jutarnjeg programa TV "Pink".

- Ti spiskovi kad se prave, onda se tim ljudima, kao po pravilu, crtaju mete, a to počinje naizgled nevino. Naprave spisak agenata, ruskih agenata, spisak Srba sa Kosova, pa ih oglase ratnim zločincima, zabrane znamenitim intelektualcima da uđu u Crnu Goru - rekao je Vučelić za TV "Pink".

- Kad dođe do krizne situacije vidite šta je smisao tih spiskova - rekao je on.

-I onda se to polako razvija sve do trenutka dok ne stave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegova dva člana porodice, sina Danila i brata Andreja i naprave poternicu i spisak za hapšenje - rekao je Vučelić i nastavio:

- Posredno, sve građane Srbije stave na spisak jer predsednik predstavlja Srbiju ogromnom većinom glasova kakva do sad nije bila poznata - rekao je on.

- To je kriminalizovanje Srbije i svih građana Srbije. Nakon toga je patrijarhu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju. On oličava SPC, što znači da su i pravoslavci na tom spisku - rekao je Vučelić.

- To je potpuno obespravljivanje Srba u koje su uključio politički i vojni Zapad - naglasio je Vučelić.

- To je jedno potpuno nezakonje. Međunarodna zajednica nije regovala. Vrlo je precizno predsednik Vučić rekao da je njima važniji teritorijalni suveritet (tzv.) Kosova koji nema ni legalno, ni legitimno, međunarodno utemeljenje od toga da li će da ubijaju neke ljude, od života Srba. I na to otvoreno huškaju - podvukao je Vučelić.

- Rezolucija 1244 nije samo rezolucija koja garantuje da će teritorija Srbije da ostane celovita, nego je ona tzv. rezolucija koja govori o uslovima prekida rata - rekao je Vučelić.

 - Na osnovu te rezolucije srpska vojska se povukla sa te određene teritorije i prepustila je pod međunarodnu kontrolu - istakao je Vučelić.

- Nepoštovanje rezolucije 1244 znači da se stiču uslovi za obnovu rata. Ako postavljate ultimativni zahtev da se skinu barikade, to znači da raskidate sa najvišim aktom Saveta bezbednosti i to je ulazak u neku vrstu obnove ratnog sukoba - podvukao je Vučelić.

- Mudrost i uzdžanost koju pokazuje Srbija je za svaku pohvalu i posebno je važno što je mudrost Srbije naoružana - rekao je on i podvukao - ne možete vi biti vešti ako ste slabi.

BONUS VIDEO:

PRELAZ MERDARE: Blokiran sa strane Kosova i Metohije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)