SRPSKA LISTA - BRANIMIR STOJANOVIĆ JE IZABRAO SVOJU STRANU BARIKADE: Želi da prati put Trajkovićke i Rašića

Novosti Onlajn

27. 12. 2022. u 14:04

SRPSKA lista saopštila je da je Branimir Stojanović, za koga su naveli da je "lider u pokušaju", pokazao svoje pravo lice i stao u zaštitu i pružio podršku represivnom režimu u Prištini i Aljbinu Kurtiju lično.

СРПСКА ЛИСТА - БРАНИМИР СТОЈАНОВИЋ ЈЕ ИЗАБРАО СВОЈУ СТРАНУ БАРИКАДЕ: Жели да прати пут Трајковићке и Рашића

Arhiva Novosti

- U trenutku najveće pretnje po opstanak srpskog naroda na Kosovu, kada su Srbi više nego ikad jedinstveni, odlučni i složni, uz punu podršku naše države i predsednika Aleksandra Vučića, a nakon što je antisrpski režim Aljbina Kurtija Srbima zabranio vakcinaciju, pravo glasa, pravo na lečenje, oduzimao lekove, pretio hapšenjem lekarima, hapsio Srbe bez ikakvih dokaza, sastavljao listu za odstrel Srba, našao se jedan „lider u pokušaju” Branimir Stojanović, da pokaže svoje pravo lice i stane u zaštitu i pruži podršku represivnom režimu u Prištini i Aljbinu Kurtiju lično - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Dodaju da je „sujetni Branimir Stojanović duboko nesrećan jer ga je srpski narod na izborima odbacio i da želi da sledi put Nenada Rašića, Rade Trajković i njima sličnih, kako bi i on bez ikakve podrške naroda i kredibiliteta dobio neku poziciju u Prištini, kao milostinju diktatora Aljbina Kurtija”.

- Pošto Branimir Stojanović nije došao da pruži podršku na opštenarodnom protestu na barikadama, očigledno da nije ni pogledao TV prenos ovog veličanstvenog skupa. Jer da jeste, video bi da je većina govornika na tom skupu bilo van članstva Srpske liste, pa čak i političkih neistomišljenika, te da je to najbolji dokaz da je ovo opštenarodna borba za osnovna ljudska prava srpskog naroda, za opstanak i ostanak na ovim prostorima u miru, i da u toj borbi ima mesta za sve kojima je opšti, nacionalni interes ispred ličnog interesa, ali to gospodin Stojanović nikada neće moći da razume jer uvek polazi od sebe - dodaje se u saopštenju.

Iz Srpske liste dalje navode da trenutak u kome se nalazi srpski narod na Kosovu neće deliti ljude po partiji, uverenju, veri, boji kože, već na ljude i neljude, na one koji su spremni da istraju u borbi za svoj narod, svoju porodicu i kućni prag i na one koji će podlo da stoje po strani i dobacuju. 

- Na barikadama već 18 dana stoje zajedno, radnici, profesori, lekari, studenti, penzioneri, majke, politički predstavnici i svi žele mir, i budućnost na svojim ognjištima. Zato i ne čudi što Branimir Stojanović stoji sa druge strane, jer na barikadama ne stoje sujetni lideri u pokušaju koje jedino zanima fotelja i vlast - navela je SL.

Prethodno je Stojanović izjavio da su barikade rizičan status i da je traženje pravde na ulici uvek opasno. On je, između ostalog, ocenio i da je izlazak iz institucija na Kosovu bio pogrešan korak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili