VESIĆ REAGOVAO NA TEKST "DANASA": Školski primer kako list učestvuje u relativizaciji opasnog poziva na hapšenje Vučića, njegovog brata i sina

Novosti onlajn

24. 12. 2022. u 10:15

ČLAN Predsedništva Srpske napredne stranke i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, reagovao je povodom teksta objavljenom u listu "Danas", u kojem se Kurtijev spisak za hapšenje Srba, a na kojem se nalaze i članovi najuže porodice predsednika Srbije Aleksandra Vučića, relativizuje i naziva "fantomskim".

ВЕСИЋ РЕАГОВАО НА ТЕКСТ ДАНАСА: Школски пример како лист учествује у релативизацији опасног позива на хапшење Вучића, његовог брата и сина

Foto P. Mitić

- Ovo je školski primer kako list Danas učestvuje u relativizaciji opasnog poziva na hapšenje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića njegovog brata i sina. 

U tom zahtevu, koji liči na poternicu, predsednik Vučić, Andrej Vučić i Danilo Vučić okrakterisani su kao kriminalci i teroristi, što može da bude dovoljan razlog da neko pokuša fizički da ugrozi njihovu bezbednost. 

Koliko god Danas pokušava da zaštiti prištinske političare taj zahtev i spisak nisu došli od nekog "fantoma", već od Armenda Muje, jednog od najbližih saradnika premijera lažne države Kosovo Aljbina Kurtija. To jasno ukazuje da je ovo Kurtijeva poruka Vučiću koju treba shvatiti ozbiljno. 

Kada sam radio uz Zorana Đinđića, mnogi mediji su relativizovali pretnje kojima je tadašnji premijer bio izložen, kao što to sada čini Danas. Svi znamo kakvom se tragedijom to završilo. Ne smemo da dozvolimo da se takva tragedija ponovi i zato moramo da stanemo jedinstveno iza predsednika Vučića i najoštrije osudimo ove otvorene pozive na ugrožavanje njegove bezbednosti i bezbednosti njegovih najbližih - navedeno je u saopštenju Gorana Vesića. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)