KAKO JE KURTIJEVA POLICIJA MALTRETIRALA SRBE IZ ŠTRPCA: Oglasio se Jevtić - Autobusi vraćeni jer "linija nije registrovana"

Novosti onlajn

22. 12. 2022. u 18:00

POLICIJA lažne države je danas uoči velikog skupa na Rudaru zaustavila dva autobusa sa Srbima iz Štrpca, pretresla ih i legitimisala.

КАКО ЈЕ КУРТИЈЕВА ПОЛИЦИЈА МАЛТРЕТИРАЛА СРБЕ ИЗ ШТРПЦА: Огласио се Јевтић - Аутобуси враћени јер линија није регистрована

Foto: Novosti

O ovom incidentu i saopštenju takozvane kosovske policije na svom Tviter nalogu oglasio se Dalibor Jevtić, gradonačelnik Štrpca. 

- Istina o tome da KS policija "nije zaustavila i vratila autobuse iz Štrpca" je jednaka istini da je danas u Rudaru bilo "1500 Srba na protestu." Autobusi su najpre zaustavljeni kod fabrike "Silkapor", gde je napisana kazna za topograf. Nakon 100 metara zaustavljeni opet. 

- Opet se traže sva dokumenta, kreće legitimisanje putnika, i potom pretres autobusa da "slučajno nema nekog oružja." Policija zatim kaže da autobusi ne mogu da nastave jer "linija nije registrovana". Autobusi su se vratili u Štrpce oko 11:30h. Šlag na tortu - saopštenje KP - napisao je Jevtić na Tviteru. 

Podsetimo, Kurtijeva policija zaustavljala je danas uoči velikog skupa na Rudaru i druga srpska vozila na Kosovu i Metohiji koja su sa drugih lokacija krenula da podrže svoje sunarodnike na severu, iz Babinog Mosta, Vučitrna, Gračanice, Pomoravlja...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)