JAKŠIĆ: Srpski narod želi samo da živi normalno, zla vremena i orla nateraju da živi među kokoškama

Novosti online

22. 12. 2022. u 17:06

Nekadašnji odbornik GI SDP i advokat Marko Jakšić izjavio je na skupu u Rudaru da srpski narod samo želi da živi normalno da srpski narod jedino želi da živi normalno.

ЈАКШИЋ: Српски народ жели само да живи нормално, зла времена и орла натерају да живи међу кокошкама

Foto: Novosti

- Znam da niko ne razume vaše i naše svakodvevne probleme, sistemsku diskriminaciju koju trpimo i pritiske koji su usmereni ka našem iseljavanju sa ovih prostora. Znam da želite da živitwe normalno. Vi čuvate našu očevinu i pravo da živimo normalno. Ovo su zla vremena, a zla vremena i orla nateraju da zimuje među kokoškama. Imamo ogroman problem, a on se tiče našeg opstanka, prava da postojimo. To je veće i važnije od svakog nas pojedinačno. Zato je ovaj skup, skup jedinstva srpskog naroda. Ne političkih opcija, ne političkih predstavnika svih nas. Kada je ovaj narod ovako jedinstven i kada nas ima ovoliko koliko nas je danas ovde, niko mu ne može ništa - naveo je on.

Jakšić je kazao da je on jedan od mnogih Kolašinaca čija je dedovina nasilno i protivpravno oteta.

- Imovina je svuda, a posebno na zapadu apsolutna svetinja, ali to očigledno da ne važi u našem slučaju. Nju je oduzeo Kurti, proglašavajući je za zemljište od posebnog javnog značaja i interesa. A taj posebni interes nije ni manje, ni više, nego okupacija. Reč je o bazama za posebnu policiju koja je sastavljena od elitnih pripadnika svih njihovih policijskih jedinica i koji su do zuba naoružani i koji jedino za cilj imaju da ponižavaju, plaše i maltretiraju ovaj narod ovde - dodao je.

Prema njegovim rečima, izgradnjom policijskih baza na otetoj zemlji, sever je postao svojevrsan rezervat u kome je lov na Srbe već počeo, napomenuo je Jakšić.

- Tome svedoče i hapšenja poslednjih dana Adžića, Pantića, a i svih ostalih. No, očigledno ni to nije dovoljno Kurtiju i njegovom Safari ministru Svečlji, pa najavljuju uklanjanje barkada uz ubijanje Srba. Malo im je to što su uradili, nego još zbog toga što legitimno iskazujemo svoje stavove oni hoće da nas ubijaju - dodao je on.

Ističe da međunarodna zajednica ni danas nije spremna da čuje za probleme Srba, kao i da nije shvatila poruku nakon napuštanja institucija.

- Ne razume ni barikade danas, ne shvata da one ukazuju na ekstremistički odnos Kurtijeve vlade i njega lično prema Srbima na Kosovu, posebno prema nama na severu. Ali je puna razumevanja za Kurtijevo odbijanje da vrati zemlju manastiru Dečani, da sagradi baze na severu, da oduzme 40 hiljada litara vina Petrovićima iz Velike Hoče. Stala je na njegovu stranu i potrčala da osudi napad koji se nikad nije ni desio topovskim udarom na EULEKS, zaboravljajući u tom trenutku da je isti taj Kurti nekada uništavao njihove džipove i bacao suzavac u Skupštinu (Kosova) i koristio se mnogim nasilnim metodama da bi do te vlasti, na kojoj je danas, došao - rekao je on.

Sva popuštanja srpske strane, ističe on, povlačenja i konstruktivnost suprotna strana je doživljavala, ne kao pruženu ruku, već kao slabost.

- Ispašće da su svi dogovori, umesto da poboljšaju naš položaj, u stvari bili pogoršavanje svih naših prava. Ne čudi Kurtijeva osilnost i doslovna primenja njegove alternative, programa Samoopredeljenja koju ni mi, ni međunarodna zajednica nismo na vreme čitali. On se, nakon zabrane vakcinacije, referenduma, parlamentarnih izbora, nakon prestanka procesa verifikacije diploma univerziteta u Mitrovici, delimičnog uspeha oko stikera, očigledno osilio i procenio da je došao trenutak da se konačno obračuna sa Srbima na Kosovu, a posebno sa nama na severu i čini se da je u toj nameri istrajan - rekao je Jakšić.

(kosovo-online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!