VUČIĆ SE OBRATIO IZ AZERBEJDŽANA: Do kraja 2023. avionska linija od Beograda do Bakua - moramo da se razvijamo, da se borimo za naše narode

Novosti online

21. 12. 2022. u 14:43

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić obratio se iz Azerbejdžana nakon važnih susreta koje je imao u ovoj zemlji.

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ИЗ АЗЕРБЕЈЏАНА: До краја 2023. авионска линија од Београда до Бакуа - морамо да се развијамо, да се боримо за наше народе

Foto: Printscreen/Pink

Vučić se ranije sastao sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim.

- Želimo da preuzmemo njihova iskustva, jer znaju kako se ratuje i pobeđuje, važno je da mnogo toga menjamo.

Kaže da nastavljamo da radimo na razvoju Srbije, i uskoro će eksperti iz Azerbejdžana ponovo doći u Beograd ali i Alijev.

- Najviše smo pričali o politici. Alijev sam razvija svoju zemlju, ozbiljne vizije i ne plaši se nikoga, vrlo je odgovoran i sposoban - ocenjuje Vučić.

Kaže da je pažljivo poslušao savete Alijeva, i da će ulagati u vojnu industriju.

- Mi ćemo dalje moći dodatno da ulažemo u vojnu industriju za jačanje solventnosti, reč je o stotinama miliona evra.

Direktna avio linija Beograd-Baku

Kada je reč o prvim koracima, rekao je da će biti vidljivi u mesecima pred nama a do kraja 2023. očekuje direktnu liniju Beograd-Baku.

- Još jedna važna i velika linija - naglašava Vučić.

- Nisam stručnjak za komunikacije i marketing ali znam da bilo ko da vrši pritisak na Alijeva, da bude protiv Srbije, kaže nešto loše, i obratno...Nema te sile koja bi to mogla - naveo je predsednik i dodao da su to čvrsta i iskrena prijateljstva.

O situaciji na KiM

O najavljenim velikim protestima sutra na KiM, predsednik kaže:

- Mi se suočavamo sa velikim bezobrazlukom koji dolazi spolja, od pojedinih zapadnih sila. Kažu sklonite barikade i vratite se u institucije, prvo vi oformite ZSO, to je prva obaveza po Briselskom sporazumu... Da vam ne pričam kroz kakvu dramu prolaze porodice uhapšenih Srba. A zašto? Zato što bi hteli da opstanu i budu svoj na svome. Kažu možda ih pustimo, ali mora Rosu da prođe tu i tu. Je li taj Dejan Pantić Osama Bin Laden? Šta je uradio Pantić? Kažite nam konačno šta je uradio taj čovek. Pojavio se u svojoj zgradi, nosio hleb i mleko. Kažu možda će da ga puste na lečenje, ali mora Rosu da ga dovede. A po kom pravu Rosu da ga dovede? Jesu se saglasili Srbi sa severa? Pa nisu. A šta je uradio Dejan Pantić, ranio nekog, ubio? Kao što su izmišljali napadnut je Euleks šok bombama, koga to briga za pirotehnička sredstva... To govori samo kakav je odnos prema Srbima i Srbiji. Kaže apsurdno je da tražite povratak. Nije apsurdo da budu hrvatske, albanske, nemačke trupe na svetoj srpskoj zemlji, ali je apsurdno da budu srpske trupe. Vi nas mrtvi ozbiljni ubeđujete u to - ističe Vučić

O odgovoru Kfora

 - Očekujem da odgovore negativno, očekujem da kažu da su oni sposobni da obavljaju svoje dužnosti. Ali ponašanje Kfora je neuporedivo korektnije od mnogih zapadnih vlada. Oni sa ponašaju u skladu sa Rezolucijom 1244, svojim ovlašćenjima, oni imaju pravo i obavezu da nam odgovore i oni to tretiraju na ozbiljan i odgovoran način, za razliku od svih drugih. Alijev mi je rekao danas nekoliko puta, kad god pomisliš da se oslanjaš na međunardono pravo, znaj da je to pravo za nas male, mi ćemo uvek da se pozivamo na to. Za ove druge to ne postoji. Za njih postoji samo pravo jačeg. Kada vas sateraju u ćošak, nemate šta da izgubite. Sa druge strane, moramo da razvijamo naše zemlje, da se borimo za naše narode i zemlje. Kada nemamo kud, kao pacov u uglu, branićemo se sa sve četiri noge - kaže Vučić.

O izjavama nemačkog ambasadora

Na konstataciju novinara da iz Prištine citiraju svi nemačkog ambasadora i kažu da je Nemačka razbila ilizije o dominaciji Srbije na Balkanu, predsednik kaže:

- Čestitam im na tome. Mi nemamo dominaciju nikakvu, nikada nismo maštali o dominaciji, nego o sradnji. Želimo dobru saradnju sa Nemačkom, ali mi imamo svoju zemlju i svoj narod i želimo najbolje odnose sa Nemačkom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (20)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana