SVE VIŠE SRBA JE NA BARIKADAMA: Igor Simić, potpredsednik Srpske liste, o stanju u Kosovskoj Mitrovici

D. Z.

14. 12. 2022. u 17:03

IZRAŽAVAJUĆI zahvalnost svim građanima koji su odlučili da ostanu i opstanu na prostoru Kosova i Metohije, koji su odlučni da brane pravo na postojanje i pravo na život u 21 veku, Igor Simić potpredsednik Srpske liste istakao je u sredu popodne posle sednice kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica da je svakoga dana sve veći broj građana na barikadama i da je to reakcija Srba na ono što Priština želi.

СВЕ ВИШЕ СРБА ЈЕ НА БАРИКАДАМА: Игор Симић, потпредседник Српске листе, о стању у Косовској Митровици

Foto: D.Z.

- Mi još jednom apelujemo na građane da ostanu istrajni, ali suzdržani i da poštuju strane predstavnike Kfora i Euelksa, jer su oni ovde prisutni u skladu sa međunarodnim sporazumima - istakao je Simić.

On je rekao da krizni štab osim predstavnika Srpske liste čine i profesori, doktori, intelektualci građani...kao i da su se na sednici štaba osvrnuli na aktivnosti vezane za sednicu SO severna Mitrovica odnosno "aktivnosti nekakve nove većine" što je, kako je rekao, neverovatno da u opštini u kojoj 95 odsto građana čine Srbi, tu novu opštinsku većinu čine uglavnom Albanci.

- Nelegalno je i nelegitimno to što se dogodilo na sednici SO koju ne prihvatamo, kao što i ne prihvatamo nelegitimnu i protivzakonitu presudu Ivanu Todosijeviću, jer je on samo zato što je Srbin osuđen na zatvorsku kaznu - rekao je Simić, koji je dodao da je potrebno da se sačuva mir.

Pozivajući građane na suzdržanost on je pozvao i međunarodnu zajednicu da utiče na povlačenje kosovskih specijalaca, jer je, kako je naglasio, očigledno da "njihovo prisustvo izaziva strah naših građana pogotovu što zaustavljaju i pretresaju građane i što, kako je rekao, ima situacija gde ljudi ne mogu da izađu iz svojih dvorišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost