BRNABIĆEVA PORUČILA ĆUTI: "Mogli ste da nam delite letke na recikliranom papiru"

Tanjug

05. 12. 2022. u 12:49

PREMIJERKA Ana Brnabić poručila je poslaniku koalicije Moramo-Zajedno Aleksandru Jovanoviću Ćuti, koji je podelio letke ministrima na početku sednice Skupštine Srbije, da je mogao letke da odštampa na recikliranom, a ne na sjajnom papiru, ocenjujući da je reč o „lažnim ekolozima”.

БРНАБИЋЕВА ПОРУЧИЛА ЋУТИ: Могли сте да нам делите летке на рециклираном папиру

Foto: Printskrin

- Svi građani su bili svedoci toga da smo dobili letke od strane Pokreta zelenih ili kako se već zovu. Velika koalicija malih stranaka. Dobili smo letke na sjajnom papiru, koji je najgori za životnu sredinu, nisu se potrudili da makar bude reciklirani papir. Za taj papir morali ste da posečete ne znam koliko drveća - rekla je Brnabićeva.

Ona je pročitala na koji način sve može da se sačuva životna sredina, a jedan od njih je, kako je istakla, upotreba recikliranog papira.

- Želim da ukažem na izuzetno važan predlog zakona koji smo poslali skupštini, a tiče se zaštite životne sredine. To je Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o zajmu između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj. Tim zakonom se povećava obim mera za unapređenje energetske efikasnosti, između ostalog, planira se ugradnja solarnih panela kod domaćinstava - rekla je Brnabićeva. Ona je istakla da je vrednost tog sporazuma 44,9 miliona evra.

- Ekolozi, lažni ekolozi su glasali ili protiv ili nisu glasali uopšte, ali nisu glasali za. Građani mogu jasno da vide o kakvom je licemerju reč samo u ovih 15 minuta - istakla je premijerka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a