SINIŠA MALI NA SAMITU SVETSKOG SAVETA ZA PUTOVANJA I TURIZAM: Ministar finansija danas se sastaje sa zvaničnicima Saudijske Arabije

Novosti Onlajn

30. 11. 2022. u 09:28

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar finansija Siniša Mali počeće danas dvodnevnu posetu Kraljevini Saudijskoj Arabiji, tokom koje će se sastati sa zvaničnicima i prisustvovati samitu Svetskog saveta za putovanja i turizam.

СИНИША МАЛИ НА САМИТУ СВЕТСКОГ САВЕТА ЗА ПУТОВАЊА И ТУРИЗАМ: Министар финансија данас се састаје са званичницима Саудијске Арабије

Foto Tanjug

Tokom boravka u Rijadu, Mali će se sastati sa ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije Ahmedom el Hatibom, ministrom finansija Mohamedom el Džadanom, vršiocem dužnosti generalnog direktora Saudijskog fonda za razvoj, sultanom Abdulrahmanom el Maršadom, kao i sa predstavnicima Privredne komore Saudijske Arabije.

Prema najavi Ministarstva finansija, Mali će tokom posete Saudijskoj Arabiji prisustvovati 22. Globalnom samitu Svetskog saveta za putovanja i turizam (World Travel & Tourism Council Global Summit), koji se održava u Rijadu od 28. novembra do 1. decembra. Tema ovogodišnjeg Globalnog samita je "Travel for a better future".

Saudijska Arabija je, inače, najveći svetski izvoznik nafte, a u drugom tromesečju 2022. i više je nego udvostručila uvoz ruskog mazuta.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

(UŽIVO) RAT U UKRAJINI: Sirene za vazdušnu opasnost odjekuju u nekoliko ukrajinskih oblasti