DAČIĆ NAKON SASTANKA SA DELEGACIJOM KOMUNISTIČKE PARTIJE: Nastavićemo saradnju s Kinom uprkos neprimerenim pritiscima

Tanjug

29. 11. 2022. u 16:47

PREDSEDNIK Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas nakon sastanka sa delegacijom Komunističke partije Kine da je Srbija najveći prijatelj Kine u Evropi.

ДАЧИЋ НАКОН САСТАНКА СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ КОМУНИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ: Наставићемо сарадњу с Кином упркос непримереним притисцима

Foto: Tanjug/Tara Radovianović

- Mi ćemo i pored svih pritisaka koji dolaze na neprimeren način nastaviti našu saradnju sa Kinom - poručio je Dačić na konferenciji za novinare u sedištu SPS i ocenio da je to u obostranom interesu.

On je zahvalio Kini na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, dodajući da i Kina može da računa na podršku Srbije kada je reč o njenom suverenitetu i integritetu.

Predsednik SPS je podsetio i na istorijske činjenice, poput one da je tokom bombradovanja 1999. godine, jedna od meta u Beogradu bila i kineska ambasada.

Kada je reč o saradnji dve partije, Dačić je rekao da ona traje više decenija, te da u okviru uspešne saradnje Srbije i Kine jača i međupartijska saradnja.

- Naše dve zemlje su prijateljske, jedni druge podržavamo, imamo i Sporazum o strateškom partnerstvu, a odnosi između predsednika Kine Si Đinpinga i predsednika Srbije Aleksandra Vučića su na visokom nivou - istakao je Dačić.

Zamenik ministra međunarodnog odeljanja Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Kuan Hongšan rekao je da su sa delegacijom SPS razgovarali o jačanju saradnje u svim oblastima između dve države, ali i na nivou partija.

- Razmenili smo misljenje i dogovarali konkretne planove za buduću saradnju dve parije. Komunistička partija Kine i SPS su bratske partije, a dve drzave imaju čelično prijateljstvo - rekao je Hongšan.

On je pozvao delegaciju SPS da poseti Kinu, dodajući da i danas pamte Dačićevu posetu Kini februara 2020. godine kada je počela pandemija korona virusa, uz ocenu da je to bila hrabra odluka i velika podrška kineskom narodu.

Ponovio je da dve zemlje zajedno čuvaju međunarodno pravo iizrazio zadovoljstvo činjenicom da se Srbija razvija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)